Sajtok fűszeres olajban – gasztroajándék

Sajtok fűszeres olajban

500 g fetasajt
3 gerezd fokhagyma
rozmaring
kakukkfű
színes bors
1 kávéskanál citromlé
2 dl GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)

A sajtot vágd kockára. Ha friss fűszernövényt választasz, akkor azt is vágd apróra, ha szárított változatot, akkor azt nyugodtan add hozzá az dióolajhoz. A borsot daráld le ha szeretnéd, de szerintem szépen mutat az üvegben egészben is.

Vegyél egy szép üveget, tedd bele a sajtot. Szórd rá a fűszereket és öntsd fel a hidegen sajtolt dióolajjal. Hagyd pár napig a hűtőszekrényben, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ha szeretnéd még feldobni valamivel, akkor tegyél bele még szárított paradicsomot vagy aszalt gyümölcsöt – például vörös áfonyát. Én nagyon szeretem az áfonyát a sajttal együtt, szerintem szuper párosítás.

A megajándékozott sokféleképpen felhasználhatja: reggelire egy finom bagettel, salátára öntve vagy akár tészta mellé is.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..