Tökmagkrém – hidegen sajtolt tökmagolaj

TökmagkrémVan az a helyzet, amikor gyorsan kell valami finomat kell készíteni. A gyors az rendben van, a finom is, na de a kettőt együtt? Az nem megy mindig könnyen!

Aztán rátaláltam a tökmagkrémre!

Ezt tökéletesen megtestesíti mindazt, amit a gyors és finomról elképezeltem. 

A receptet most megosztom veled is, hogy ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor legyen hova nyúlnod! 😉

Szóval a történet úgy kezdődött, hogy egy elég húzós hét kellős közepén voltunk. Két kisgyermek mellett ez nem olyan meglepő, hiszen mindig van hova menni és mit csinálni. De most még közbe jött egy látogatás is, ami ugyan nem igényelt nagy előkészületet, nem volt szükségem 7 fogásos vacsorára, de mégis szerettem volna valami kis különleges harapnivalót az asztalra tenni.

Itt jött az ötlet, hogy legyen valamilyen szendvics, illetve szendvicskrém, mert az gyors és finom is. Igen ám, de nem akartam sablonos megoldást, hiszen van a birtokunkban néhány olyan kincs, ami nem minden otthonban található meg, így ki kell használni a benne rejlő lehetőségeket! 😀

Hogy egyszerűbben megfogalmazzak, a hidegen sajtolt olajainkat mindig bevetem akkor, ha el akarom kápráztatni a vendégeimet!

Most is ez történt!

A választás a hidegen sajtolt tökmagolajra esett. Nem titkolt szándékom volt, hogy végre felavathassam az új darálómat, mert az elmúlt héten sikerült beszereznem egyet, pont azért, hogy én is elkészíthessem ezt a tökmagkrémet.

Nem is csigázlak tovább! Jöjjön hát egy szuper tökmagkrém recept, amit bármikor bevethetsz, ha egy kis különlegességgel szeretnéd meglepni a vendégeidet vagy önmagadat!

Tökmagolajos tökmagkrém
***************************
150 g tökmag (héj nélküli változat szerintem egyszerűbb 😉 )
3-4 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt tökmagolaj
só ízlés szerint

A tökmagokat egy nagyon picit megpirítottam a seprenyőben, majd a vadonatúj kávédarálómmal ledaráltam jó apróra.

Ezután hozzáöntöttem a hidegen sajtolt tökmagolajat, egy kevés sót és jól elkevertem. Ha kevésnek éreznéd a tökmagolajat, akkor adhatsz nyugodtan többet is hozzá. A lényeg, hogy egy jól kenhető masszát kapj, de figyelj arra, hogy ne legyen túl folyós!

Én teljes kiőrlésű rozskenyeret kínáltam hozzá, díszítésnek pedig meghagytam néhány pirított tökmagot!

Próbáld ki te is! Jó étvágyat és jó egészséget hozzá! 🙂

Tökmagolaj prosztatára

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..