3 dolog, amit tudnod kell a hidegen sajtolt olajokról!

Sokszor találkozom azzal a kérdéssel, hogy miért olyan fontos, hogy hidegen sajtolt olaj legyen az, amit fogyasztanak, illetve miért hangsúlyozom ezt állandóan.

Lehet, hogy hosszú idő után egy kicsit már unalmasnak tűnhet, hogy mindig kiírom, kihangsúlyozom, hogy hidegen sajtolt olajat vásárolj (ahelyett, hogy csak azt mondanám, hogy dióolajat vagy tökmagolajat).
De ennek NAGYON fontos szerepe van, hiszen szeretném, ha úgy rögzülne mindenkiben, hogy csak a hidegen sajtolt olaj szolgálja egészségét.

Azok az olajak, melyeket magas hőmérsékletnek, illetve egyéb vegyi folyamatoknak vetnek alá egyáltalán nem alkalmasak erre a célra.

Szóval mi az a 3 dolog, amit mindenképpen tudnod kell a hidegen sajtolt olajokról?

Lássuk!

1. Hidegen sajtolás – alacsony hőmérséklet

A készítés során a magok egy zárt rendszerű présbe kerülnek. Hidegen sajtolás esetén az olaj hőmérséklete nem emelkedhet 40°C fok fölé.

Fontos, hogy nem csak az olaj, hanem a mag sem!
Ne tévesszen meg az, hogy ha valahol azt írják, hogy a magokat megpirítják és hidegen sajtolják. Az már nem lesz teljes értékű hidegen sajtolt olaj, hiszen a magok értékes összetevői sérülhetnek a pirítás során!

2. Hidegen sajtolás – nincs hozzáadott anyag

A hidegen sajtolás egy zárt rendszeren keresztül történik, ami biztosítja, hogy a magokhoz sajtolás közben semmilyen adalékanyag nem kerül.

Az az eljárás, melyben a ledarált magokhoz sót és vizet adnak, az nem egyenlő az igazi hidegen sajtolással. Még akkor sem, ha a só és víz hozzáadása után hidegen sajtolásra alkalmas géppel sajtolják ki a masszát!

sajtolo

3. Hidegen sajtolás – nincs újra felhasznált pellet

Nagyon fontos, hogy az igazi, 100%-ban természetes első sajtolású hidegen sajtol olaj tekinthető csak megbízható olajnak.

Számos helyen a sajtolásból visszamaradt végterméket – pelletet – újra feláztatják és újra kisajtolják. Ezek már nem tartalmaznak annyi értékes vitamint és ásványi anyagot, ezért kerüld el ezeknek az olajoknak a fogyasztását!

Mi a sajtolás végtermékét külön szoktuk értékesíteni.
Egy részéből lisztet készítünk, de ezen felül kiváló takarmány lehet az állatoknak és kiváló csali a horgászoknak.

Azért szedtem ezt így össze, mert fontosnak tartom, hogy ha fontos Neked az egészséged és rászánod magad, hogy megtedd az első lépést az egészséges élet felé, akkor ne rossz minőségű, hamisított termékekkel próbálkozz, hanem már az elején legyél tisztában, hogy mit vásárolsz!

Mi is készítünk hidegen sajtolt olajokat saját sajtoló üzemünkben, melyek az EMI-TÜV SÜD Kermi Osztálya által bevizsgált olajok. pecsét-300x280

Ez a bevizsgálás egy garancia és egy megnyugtatás számodra. Azt jelenti, hogy olajaink bizonyítottan tartalmazzák azokat az összetevőket, melyeket a honlapunkon feltüntetünk!

Nekünk az a legfontosabb, hogy Te jó minőségű, kiváló terméket kapj!

Saját hidegen sajtolt olajainkat itt találod (kattints a képre)!

Kellemes nézelődést!
Ha kérdésed lenne keress bennünket bátran! 🙂

webáruház

 

 

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..