A mákolaj és a csontritkulás


Sokszor olvastam már arról, hogy a mákolaj nagyon fontos szerepet tölt be a csontritkulásban szenvedők életében.


De vajon miért is ilyen fontos a mákolaj


Mit tud, mit tartalmaz ez az olaj, amitől ha kiejtik a nevét az emberek egy részének a csontritkulás jut eszébe?


A válasz nem is olyan bonyolult. A mákolaj kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, mert gazdag telítetlen zsírsavakban, bizonyítottan van benne kalcium és magnézium. Mindezeken felül talán az egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy magas a foszfor tartalma (a GastrOlaj hidegen sajtolt mákolaj laboratóriumi vizsgálatok alapján mind megfelel az előzőeknek!)
 Kép forrása: www.pinterest.com


Miért olyan fontos a foszfor és mi köze van a csontritkuláshoz?


 
Nos, szervezetünkben a kalcium felszívódását és a csontokba való beépülését a foszfor segíti. Itt már meg is válaszoltuk a kérdést, hiszen a foszfor hiánya jelentős mértékben hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.


A mákolaj magas foszfortartalmát több kutatás igazolta. Különböző kísérleteket is végeztek azzal kapcsolatosan, hogy hogyan is hat a mákolaj fogyasztása a csontritkulásban szenvedőkre. Egy ilyen kutatás során 20-20 fős csoportokat hoztak létre. A csoport tagjait olyan nők alkották, akik csontritkulásban szenvedtek, sőt betegségük már előrehaladott állapotban volt.


Az egyik csoport tagja a hagyományos kezelést kapta, míg a másik csoport napi rendszerességgel mákolajat fogyasztott.


A kutatás eredménye nagyon meggyőző volt, hiszen azon csoport tagjainál, akik mákolajat fogyasztottak a csontozat már átlag 15 hónapos kezelés után normális értéket mutatott – nem egy esetben tehát javítani is tudtak a beteg állapotán.


Javasolt fogyasztás:

Nem mindegy, hogy megelőzés céljából, vagy már kialakult csontritkulás esetén kezdjük el fogyasztani a mákolajat.


Megelőzés esetén napi 1 evőkanálnyi mennyiséget illesszünk be étkezésünkbe, már meglévő betegség esetén azonban javasolt a nagyobb mennyiség fogyasztása, mely napi 1-2 evőkanál mákolajat jelent.


Amennyiben a mákolaj fogyasztását, mint természetes módszert választjuk, akkor nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk, adjunk kellő időt a kívánt hatás eléréséhez. A mákolaj ugyanis hosszú távon fejti ki gyógyhatását. Mindemellett javaslom a szakorvossal való folyamatos konzultációt is.


Dr. Dobos Márta ortopéd szakorvos ajánlásával szeretném bemutatni Nektek a GastrOlaj Csonterő kúracsomagot, mely saját sajtolású hidegen sajtolt mákolajunkat tartalmazza 7 dl-es kiszerelésben, mely egy felnőtt számára 3 hónapra elegendő mennyiség.

A képre kattintva részletesebben is megismerkedhetsz a Csonterő kúra csomagunkkal!

csonterő


Ha pedig a többi hidegen sajtolt olajról tudnál meg többet, akkor töltsd le a Növényi Olaj kisokosunkat! 🙂
banner_feliratkoztatás
Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

A mákolaj és a csontritkulás” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon tetszett ez a cikk csak azt szeretnem megtudni a MAKOLAJ-jal kapcsolatban,hogy akinek akut vastagbel gyulladasa van szedheti-e?

    1. Kedves István!

      Mindenképpen javaslom, hogy a kezelőorvossal egyeztessen a mákolaj fogyasztásával kapcsolatban.
      A mákolajunk nem tartalmaz, tartósítószert és semmilyen más adalékanyagot sem, ezt nyugodtan elmondhatja az orvosnak és ennek fényében döntsenek a fogyasztásról.

      Köszönöm a kedves szavakat!
      Jó egészséget kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..