Az első nagy kedvencünk, a tökmagolaj..

Igen, ez volt számunkra az első. Az első saját készítésű olajunk. Jaj, milyen nagy öröm volt számunkra, csak néztük a gépet és ámultunk, hogy az általunk megtermelt tökmagból hogy csordogál a sötét színű, isteni ízű hidegen sajtolt tökmagolaj. Nagyon jó érzés volt!

Azóta pedig már nem csak mi élvezhetjük kellemes zamatát és jótékony hatását, hanem a családunk, ismerőseink és a sok kedves vevő, aki megtisztelt bennünket bizalmával. A visszajelzések alapján büszkén mondhatom, hogy ők sem csalódtak, sőt!

Számunkra a minőség a legfontosabb, hiszen nem egy olyan termékről van szó, melyet ha nem ízlik, akkor simán félretesznek az emberek. Tudom, tisztában vagyok vele, hogy a hidegen sajtolt olajok ára nem kevés. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy azok, akik bíznak bennünk és vásárolnak kizárólag tökéletes minőségű, friss és 100%-ban tiszta olajat kapjanak.

Úgy gondoljuk, hogy akkor hirdethetjük nyugodt szívvel a jótékony hatását például a tökmagolajnak, ha tudjuk, hogy az, amit adunk mentes mindenféle káros anyagtól, nincs hígítva és nem kerül bele semmilyen adalékanyag. Csak színtiszta tökmagolaj, a maga értékes összetevőivel.

Ahogy írtam korábban mi is rendszeresen fogyasztjuk és használjuk az általunk készített olajakat. A család férfitagjai inkább csak ételek ízesítéséhez, de a női oldal azért kísérletezget vele folyamatosan.

Egyik első és talán legnagyobb kedvencünk hidegen sajtolt tökmagolaj felhasználásával egy tejfölös krém. Nagyon egyszerű és nagyon finom. Nem kell hozzá más csupán 1 nagy pohár tejföl, 2 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj, 2 gerezd fokhagyma (ha a gyerekekkel együtt készítjük, akkor kevesebb) és fűszerek ízlés szerint.

tokmagolajos_tejfol
Hm…

Sokan mondják nekem, hogy mi biztosan sokféleképpen kipróbáltuk/megkóstoltuk már az olajakat, hiszen mindig kéznél vannak. Ez így van, igyekszünk a lehető legszélesebb körben megismerni ezeket a hidegen sajtolt olajokat, hogy aztán nektek minél több hasznos információt adhassunk át.

Ahogy már említettem, a hidegen sajtolt tökmagolajat elsősorban ételeinkhez fogyasztjuk, főleg zöldségekhez, salátákhoz, vendégváró falatkákhoz, illetve nagyon szeretjük még a krémleveseket is néhány csepp olajjal.

Ezen kívül gyakran előfordul, hogy csak úgy kanalanként fogyasztjuk. Elsősorban a család férfi tagjai.
Az ételeken kívüli felhasználás területén én vagyok kíváncsibb és kísérletezőbb. Készítettem már tökmagolajjal hajpakolást, krémet és még jó pár dolgot, melyekről hamarosan Nektek is beszámolok itt a blogon.

Szóval legyetek kreatívak, kíváncsiak és kísérletezőek! Ismerjétek meg jobban a növényi olajokban rejlő lehetőségeket!
Ehhez pedig a legjobb helyen jártok, hiszen folyamatosan jövök újdonságokkal, érdekességekkel és receptekkel. Tartsatok velem ezután is!

banner_feliratkoztatás

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..