Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 3.

Köszönöm a visszajelzéseket, nagyon örülök, hogy ennyire tetszett nektek az előző két rész. A célom az volt, hogy egy kis betekintést nyújtsak abba, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok.

Ha lemaradtál volna az első két részről, akkor itt találod őket:

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 1.

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 2.

Ahogy ígértem a mostani részben a főszereplő a haj és a természetes hajápolás lesz. Mit tudsz tenni a hajad szépségének és egészségének megőrzése érdekében – természetes alapanyagokkal? Nézzük!

Azért gondoltam, hogy fontos beszélni a hajápolásról is, mert a hajad is rendesen igénybe van véve a nyári időszak alatt, éppúgy mint a téli hidegek során. A strand, a napsütés, a klóros víz, a sós víz nagyon igénybe veszi a haj egészségét és szépségét. Sokszor előfordul, hogy kiszárad, fénytelenné, fakóvá, töredezetté válik a hajad, de nem tudod, hogy mit kezdj vele.

A haj ápolásánál ugyanúgy fontos a külső és belső táplálás, mint a bőrápolásnál.

A haj külső táplálása

Az egészséges és szép haj bizony megfelelő ápolást igényel. Nagyon jó segítség lehet számodra, ha a hidegen sajtolt olajokat választod, hiszen gazdagok telítetlen zsírsavakban, tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat.

A hidegen sajtolt olajokkal nagyszerű otthoni pakolásokat készíthetsz, melyekhez a hozzávalók a legtöbb háztartásban megtalálhatók. A legjobb, hogy csupa természetes alapanyag felhasználásával csodás eredményeket érhetsz el.

Mire gondolok?

A legelső dolog, amit kipróbálhatsz, hogy benedvesíted a hajad, a tenyeredbe öntesz egy kevés hidegen sajtolt olajat, például tökmagolajat vagy dióolajat és bemasszírozod a hajvégekbe. Vársz 20 percet és a szokásos módon mosod meg a hajad.

Ha nagy a baj, akkor akár minden hajmosás előtt is alkalmazhatod.hidegen sajtolt olajok

 

Hoztam néhány otthon elkészíthető hajpakolás receptet is, amivel nyugodtan kísérletezhetsz és figyelheted, hogy milyen hatással van a hajad állapotára.
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy nem mindegyik pakolás válik be mindenkinél. Érdemes kísérletezni és figyelni a hatást. Nagyon fontos az is, hogy ne csak egyszer-egyszer próbáld ki ezeket a pakolásokat, hanem egymás után több alkalommal is, hogy jobban megfigyelhesd az eredményeket.

Jöjjenek akkor a legjobb otthon elkészíthető növényi olajos hajpakolás receptek!

1. Dióolajos hajpakolás

30 ml hidegen sajtolt dióolajat melegíts egy kicsit vízfürdőben (nagyon fontos, hogy ne hevítsd, ne forrald, csak langyos legyen). Ha kész, akkor adj hozzá 1 evőkanál mézet és keverd össze. Nedvesítsd meg a hajadat és masszírozd be a keveréket a hajadba, különösen a hajvégekbe. Várj 20 percet és mosd meg a hajad a szokásos módon.

dióolajoshajpakolás

2. Tojásos tökmagolajos hajpakolás

Amire szükséged lesz:
– 1 tojássárga
– 1 teáskanál méz
– 1 evőkanál tökmagolaj
– 1 teáskanál sör

Keverd össze a hozzávalókat, oszlasd el a nedves hajadon, várj 20 percet, majd mosd meg a hajad a szokásos módon.

Haj belső táplálása

Bármennyire is furcsán hangzik, de igenis sokat tehetsz a hajad szépségéért és egészségéért, ha odafigyelsz a táplálkozásodra.

A legegyszerűbb, ha a napi étkezésedbe beiktatod a hidegen sajtolt olajokat (kattints ide és ismerd meg a GastrOlaj hidegen sajtolt olajokat), hiszen ezekből az olajokból naponta 1 evőkanál a javasolt fogyasztási mennyiség felnőtteknek. Ennyit igazán nem nehéz beilleszteni és máris sokat tettél a hajad egészségének és szépségének megőrzése érdekében.

A hidegen sajtolt olajok, köztük a hidegen sajtolt lenmagolaj és a hidegen sajtolt dióolaj értékes zsírsavakat (mint például Omega-3 zsírsavak) tartalmaznak, melyek belsőleg táplálják a hajadat.könyv hidegen sajtolt olajok

Kezdetben nem is kell ennél több! Csupán napi egy evőkanál! Természetesen gyerekek is fogyaszthatják, nekik naponta 1 teáskanál a javasolt fogyasztási mennyiség!

Gondolkodsz azon, hogy beilleszted a mindennapjaidba a hidegen sajtolt olajokat, de nem tudod hogyan vágj bele?

Itt a válasz! ====>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .