Egyedülálló receptek, tökéletes finomságok

Néhány különleges receptet fogok megismertetni Veletek a napokban.

Hogy miért különlegesek?

Elsősorban azért, mert egy nagyon kedves gasztro-szakértő, Ganter Klára készítette őket kizárólag a GastrOlaj hidegen sajtolt olajokhoz. Klári személyében egy igazán elhivatott, kiváló szakembert ismertem meg, akinek oldala sokaknak segít abban, hogy elhiggyék Ők is lehetnek konyhatündérek. Honlapján találhattok egyszerű recepteket, nagyszerű hozzávalókkal és természetes alapanyagokból. Ezen felül fordulhattok hozzá étrend elemzés, valamint receptekkel gazdagított mintaétrend készítése céljából is.

Klári oldalát az alábbi elérhetőségen találjátok:

Ganter Klára, gasztro-szakértő

www.konyhatunderleszek.hu

Külön öröm számomra, hogy egy ilyen kiváló szakember tesztelte élesben a GastrOlaj olajokat! 🙂

De most jöjjön az első recept, melyek Klári kifejezetten a hidegen sajtolt barackmagolajunkhoz készített.

Barackmagolaj – Mandulás keksz

A barackmagolaj mandulára emlékeztető, kissé kesernyés íze predesztinálja arra, hogy valamilyen mandulás édességben használjuk, amivel még inkább kiemeljük a mandula aromáját.
Hozzávalók az alaprecepthez (kb 30 db keksz):
  • 300 g liszt
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 kk (fél tasak) sütőpor
  • 1 marék hámozott mandula
  • 10 csepp barackmagolaj
A hozzávalókat feszes, de nem túl kemény tésztává gyúrjuk, majd ketté szedve, mindkét részéből hurkát formázunk, amit kissé lelapítunk.
180 fokon 15-20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve pihentetjük. Ha kicsit kihűlt felszeleteljük, majd az így kapott szeletek mindkét oldalát további 10-10 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Zárt dobozban hetekig eláll, nagyszerű ajándék is lehet.
Kávéba, vagy édes fehérborba mártogatva mennyei csemege.
És íme a finomság 🙂
Mandulás keksz hidegen sajtolt GastrOlaj barackmagolajjal
Mandulás keksz hidegen sajtolt GastrOlaj barackmagolajjal
Ezúton is köszönöm Klárinak a receptet!
 banner_feliratkoztatás
Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..