Fokhagymakrém leves tökmagolajjal

A növényi olajok egyik legegyszerűbb felhasználási módja, ha salátákra vagy krémlevesekre csepegtetjük.

Tegnap egy finom fokhagymakrém levest készítettem, melyet hidegen sajtolt tökmagolajjal ízesítettem (természetesen a pirított változattal is nagyon finom). Néhány csepp és egészen különleges ízt kap a legegyszerűbb leves is!

 

És most jöjjön a recept:

  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyemzöld, fehér bors, só

 

A felolvasztott margarinból és lisztből rántást készítek, hozzáadom a péppé zúzott fokhagymát, majd 8-9 dl vízzel felengedem. Petrezselyemzölddel, borssal és sóval ízesítem.

Ha felforrt hozzáadom a simára kevert tejfölt és még egyszer felforralom.

Tetejére néhány csepp ízletes tökmagolaj került 🙂

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..