Fűszerolaj csak 100% hidegen sajtolt olajjal az igazi!

Te melyik karácsonyi menüt részesíted előnybe?

Jobban szereted a hagyományos ízeket, hiszen azok már beváltak, nem csalódsz bennük és mindenki úgyis arra számít, vagy szívesen kísérletezel, igyekszel új ízeket beilleszteni az ünnepi finomságokba?

Bármelyik csoportba is tartozol biztosan nem fogsz csalódni Te sem és a vendégeid sem, ha az ünnepi vacsorához egy igazán különleges fűszerolajat is felszolgálsz. De ahhoz, hogy igazán különleges legyen az olajad, már most el kell kezdened a készülődést, hiszen a fűszerolaj akkor lesz igazán finom, ha az ízek jól összeérnek benne. Ehhez pedig minimum egy hétre van szükséged.

Úgyhogy ne késlekedj vágj is bele azonnal!

De ne izgulj, segíteni fogok! Hoztam néhány jó tanácsot és persze receptet is, hogy biztosan jól sikerüljön a meglepetés. Ezt a receptet én is elkészítettem, meg is mutatom Neked.

Először is a hozzávalókat kell beszerezned. Ha a finomság mellett fontos neked a szépség is, akkor válassz díszes, formás, különleges üveget és abban tedd az ünnepi asztalra. Én most egy egyszerű üveget használtam, mellyel légmentesen le tudtam zárni az olajat. Ez is fontos, de ez majd a végén következik.

Ha üveget választottál, akkor a következő lépésként el kell döntened, hogy milyen ízvilágot szeretnél végeredményképpen. Mivel most karácsony közeledik, ezért fahéjat, narancsot és citromot választottam, hozzá pedig egy igazán különleges és finom hidegen sajtolt mogyoróolajat.

Az elkészítés nagyon egyszerű. Tedd egymás után a hozzávalókat az üvegbe. Én a narancsszeleteket és a citromszeleteket még elvágtam óvatosan csíkokra, hogy beférjen a palack száján. Hozzáadtam a fahéjrudat és felöntöttem mogyoróolajjal.

A sajátomat körülbelül 1 hete készítettem el, de már érződnek a finom illatok 🙂

fűszerolaj_gastrolaj

Ugye milyen gyönyörű?

Próbáld ki Te is! Leírom Neked pontosan, hogy mire lesz szükséged:

– 2 dl hidegen sajtolt mogyoróolaj (ezt nálunk is beszerezheted, saját mogyoróból, saját sajtolással => klikk ide)

– 2 db fahéjrúd

– 2 nagyobb szelet narancs (csíkokra szelve)

– 1 szelet citrom

– nagy adag türelem, hogy ki tudd várni a karácsonyt 🙂

Tedd az üvegbe a hozzávalókat, töltsd fel az olajjal és zárd le légmentesen.

Még jönnek új receptek is a héten, érdemes figyelned, ha esetleg más ízvilágot is szeretnél kipróbálni. A variációknak csak a képzeleted szab határokat 🙂

Kellemes kísérletezgetést!

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..