Házi bonbon – gasztroajándék

Házi bonbon karácsonyra

Hozzávalók:

1 csésze darált dió
½ csésze zabpehelyliszt
¼ csésze porcukor (vagy egyéb alternatív por édesítő)
2 evőkanál sárgabarack lekvár
1 teáskanál GastrOlaj hidegen
sajtolt dióolaj (ide kattints érte)
víz
csoki a külsejére

Házi bonbon

A cukorhoz önts egy kevés vizet, melegítsd addig, amíg szirupos állagú lesz.
A darált diót és a zabpehelylisztetet keverd össze, majd öntsd rá a szirupot. Keverd össze és add hozzá a baracklekvárt, valamint a hidegen sajtolt dióolajat.
Jól dolgozd össze a masszát.

A vízhez azért nem írtam pontos mennyiséget, mert azt menet közben fogod látni, hogy mennyire lesz szükséged.
Annyit önts hozzá, hogy szépen összeálljanak a golyók.

Ha kész vagy, akkor olvaszd meg a csokit vízgőz felett, majd ebbe mártsd bele a golyókat. Várd meg, amíg megköt a csoki és csomagold be.
Ha szeretnéd még díszíteni, akkor mielőtt megköt a csoki szórd meg darált dióval vagy ehető dekorgyönggyel.

 

 

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..