Házi bonbon – gasztroajándék

Házi bonbon karácsonyra

Hozzávalók:

1 csésze darált dió
½ csésze zabpehelyliszt
¼ csésze porcukor (vagy egyéb alternatív por édesítő)
2 evőkanál sárgabarack lekvár
1 teáskanál GastrOlaj hidegen
sajtolt dióolaj (ide kattints érte)
víz
csoki a külsejére

Házi bonbon

A cukorhoz önts egy kevés vizet, melegítsd addig, amíg szirupos állagú lesz.
A darált diót és a zabpehelylisztetet keverd össze, majd öntsd rá a szirupot. Keverd össze és add hozzá a baracklekvárt, valamint a hidegen sajtolt dióolajat.
Jól dolgozd össze a masszát.

A vízhez azért nem írtam pontos mennyiséget, mert azt menet közben fogod látni, hogy mennyire lesz szükséged.
Annyit önts hozzá, hogy szépen összeálljanak a golyók.

Ha kész vagy, akkor olvaszd meg a csokit vízgőz felett, majd ebbe mártsd bele a golyókat. Várd meg, amíg megköt a csoki és csomagold be.
Ha szeretnéd még díszíteni, akkor mielőtt megköt a csoki szórd meg darált dióval vagy ehető dekorgyönggyel.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .