Hidegen sajtolt olajok fogyasztása 1.

Arra gondoltam, hogy – bár már többször volt téma – összefoglalom Neked azt, hogy hogyan is kell/lehet helyesen fogyasztani a hidegen sajtolt olajokat.

Nem, itt nem elsősorban arra gondolok, hogy melyik milyen ételhez illik, bár kétségkívül ez is nagyon fontos téma, hanem elsősorban most arról az oldaláról szeretném megközelíteni a témát, amikor egészségmegőrzés érdekében fogyasztod őket.

Ha esetleg nem tudnád, vagy még nem találkoztál volna vele, akkor röviden elmondom Neked, hogy igen, jól olvastad az előző bekezdésben, tényleg lehet egészségmegőrzés céllal fogyasztani a hidegen sajtolt olajokat. Mindegyik olaj rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, ezért segítségükkel a lehető legtermészetesebben tudod pótolni szervezeted számára mindazt, amitől hiányt szenved. Ha rendszeresen, naponta 1 evőkanállal fogyasztasz belőlük, akkor bizony sok betegségtől, kellemetlen panasztól menekülhetsz meg és energikusabb, egészségesebb lehetsz (az, hogy melyik olaj milyen panaszra ad megoldást egy későbbi téma lesz, de a honlap jobb oldali sávjában, a kiemelt témáknál elkezdheted a keresgélést 🙂 ).

Térjünk vissza oda, amikor már tudod, hogy melyik olajat szeretnéd fogyasztani. Ha már létező problémádra, panaszodra választottál hidegen sajtolt olajat, vagy megelőzni szeretnéd a betegségeket, akkor is ugyanazokat a szempontokat kell szem előtt tartanod a fogyasztást illetően.

Jöjjön az első lépés!
Mindig hidegen sajtolt olajat válassz!

2

A hidegen sajtolás során az megtisztított és megszárított magokat egy zárt rendszerű csigás présbe tesszük. Ennek a zárt rendszernek köszönhetően a magok és a belőlük készült hidegen sajtolt olaj nem érintkezik semmilyen egyéb anyaggal, nem kerül bele semmilyen szennyeződés, színezék vagy más adalékanyag.

Fontos, hogy a sajtolás során soha nem használunk magas hőmérsékletet, mert így tudjuk csak megőrizni az olajos magvakban található értékes vitaminokat és ásványi anyagokat.

Szóval az első és legfontosabb dolog, hogy ha egészségmegőrzés céljából választasz olajat, akkor az csak és kizárólag hidegen sajtolt legyen!

Nézz körül nálunk és tudd meg, hogy melyik olaj mire jó! Kattints a képre!

webáruház_kicsi

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hidegen sajtolt olajok fogyasztása 1.” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..