Így használd a mákolajat!

A hidegen sajtolt mákolaj rendkívül finom és rendkívül egészséges.

Jól tudják ezt azok a hölgyek, akiknél csontritkulást diagnosztizáltak, a hidegen sajtolt mákolaj ugyanis rendkívül hatásos  kiegészítője lehet a kezelésnek.

A mák kalcium és foszfortartalma ideális a kalciumpótlásra. Nem elegendő azonban az, hogy például minden másnap mákos ételt eszel. Egyrészt hamar megunod majd és nem tudod hosszú ideig fogyasztani, másrészt nem is hasznosul belőle annyi, amennyire szükséged lehet.

Most segítek Neked és elmondom, hogy hogyan fogyaszd helyesen a mákolajat!

Ahogy az előbb is írtam, mákos ételek rendszeres fogyasztása nem biztos, hogy elegendő a kívánt hatás eléréséhez. mák_bevizsgált_gastrolaj

Ezért jó megoldás a hidegen sajtolt mákolaj fogyasztása.

Saját sajtolású mákolajunkat akkreditált laboratóriumban vizsgáltattuk be azért, hogy Te nyugodt szívvel fogyaszthasd, hiszen szemernyi kételyed sem lehet afelől, hogy valóban tiszta, 100%-os olajat fogyasztasz, mely bizonyítottan tartalmaz kalciumot és foszfort.

Hogyan fogyaszd a mákolajat, hogy kifejtse jótékony hatását?

Az első és legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy a mákolaj akkor fejti ki igazán jótékony hatását, ha hosszú távon,  1-1,5 évig folyamatosan fogyasztod. Ez azért van így, mert a csont lassú anyagcseréjű és időbe telik míg  a kalcium beépül.
De érdemes türelmesnek lenned, mert nagyon jó eredményeket lehet elérni vele (mindenképpen javaslom, hogy említsd meg a kezelőorvosnak is a fogyasztást).

Megelőző jelleggel is lehet fogyasztani, ilyenkor naponta 1 evőkanál javasolt. Meglévő csontritkulás esetén pedig napi 2 evőkanállal is érdemes elfogyasztani belőle.

Mire figyelj oda ha vásárolsz?

Fontos, hogy 100%-osan tiszta, hidegen sajtolt olajat vásárolj. Mi nem használunk magas hőmérsékletet és hozzáadott adalékanyagokat. Fontos, hogy elkerüld azokat az olajakat, melyeket ún. hagyományos technológiával készítenek, mert ez azt jelenti, hogy a magokat magas hőmérsékletes megpirítják a sajtolás előtt és ennek a hőnek a hatására sérülnek az értékes összetevők.

sajtolo

 

 

 

 

 

 

Mire figyelj a fogyasztásnál?

A hidegen sajtolt olajok fogyasztásánál – így a mákolaj esetében is – fontos a helyes fogyasztás. Vannak olyan ételek, melyek együttes fogyasztása gátolja az értékes vitaminok- és ásványi anyagok felszívódását.

Figyelj oda tehát arra, hogy:

  • ha tudod, akkor reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt fogyaszd el az ajánlott adagot (ha megelőzésképpen fogyasztod, akkor a napi 1 evőkanalat reggel éhgyomorra ajánlott fogyasztani)
  • ha éhgyomorra fogyasztod, akkor utána várj legalább 20 percet és csak utána reggelizz
  • semmiképpen ne igyál kávét vagy fekete teát közvetlenül az olaj elfogyasztása után (először inkább egyél valamit)

A hidegen sajtolt mákolaj vasban is gazdag, ezért a vérszegénység is javulhat tőle –gyerekeknek, terhes nőknek és rendszeresen sportolóknak, valamint szülőképes korú nőknek javasolt az idősek mellett, valamint vegán étrenden levőknek.

Ha fenti tanácsokat betartod, akkor a hidegen sajtolt mákolaj természetesen és kíméletesen segíthet Neked leküzdeni a csontritkulást!

Kúraszerű fogyasztáshoz ajánlom Neked Csonterő csomagunkat, melyben 3 hónapra elegendő mennyiséget találsz kedvező áron.
Így Neked nem kell számolgatni, méregetni a mennyiségeket, hanem nyugodt lehetsz afelől, hogy megfelelő mennyiséget vásároltál! 🙂

Ide kattints és olvasd el dr. Dobos Márta szakorvos ajánlását is!

Megnézem a GastrOlaj Csonterő csomagot!

Vagy ide is kattinthatsz:

csonterő

 

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Így használd a mákolajat!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. valóban nagyon kellemes az ize, én rendszeresen fogyasztom ! ajánlom mindenkinek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..