Mákolajjal kapcsolatos tapasztalatok

A hidegen sajtolt olajok fogyasztása során sok mindent megfigyelhetsz önmagadon, ha szánsz rá egy kis időt.

Amióta rendszeresen fogyasztom őket, én is számos jótékony hatásukat figyeltem meg önmagamon. Ugyancsak számos jótékony hatásról számoltak be a vásárlóim, így arra gondoltam, hogy írok neked ezekről a tapasztalatokról.

Mielőtt belemennénk a konkrét tapasztalatokba, kérlek olvasd át az alábbi néhány sort! Fontos információk azért, hogy jó minőségű olajat válassz!

Ha a mákolaj fogyasztása mellett döntesz, akkor mindenképpen javaslom, hogy tájékozódj és keress egy olyan termelőt/készítőt, aki megbízható, jó minőségű és ami talán a legfontosabb, valódi hidegen sajtolt mákolajat készít.

Azért nagyon fontos, hogy valódi hidegen sajtolt legyen, mert csupán az ezzel az eljárással készített olajok őrzik meg a mák értékes vitamin és ásványi anyag összetételét. 

Jogos a kérdésed, hogy hogyan is készülhet még olaj és miért ilyen fontos ez?!mákolaj

Csak röviden szeretném leírni neked, hogy a hidegen sajtolt mákolaj nagyon értékes olaj. Tapasztalatból tudom, hiszen mi is készítünk mákolajat, mellyel GastrOlaj hidegen sajtolt mákolajként találkozhattál. A hidegen sajtolásnak a lényege, hogy a magokat megtisztítjuk, majd alacsony hőmérsékleten, hidegen sajtolás technológiájával kisajtoljuk. Nem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot, sem tartósítószert, a végeredmény 100%-ban tiszta, természetes, első sajtolású hidegen sajtolt olaj.

Van azonban másfajta eljárás is, mellyel készíthetnek magolajokat. Készíthetik úgy, hogy sajtolás előtt a magokat magas hőmérsékletre hevítik a nagyobb kihozatal érdekében és a felhevített magokat préselik i hidegen sajtolásra alkalmas gépekkel. Sajnos ezekre is sokszor ráírják, hogy valódi hidegen sajtolt mákolaj, pedig nem hiszem, hogy ez így hiteles. Hiszen a hidegen sajtolásnak pont az a lényege, hogy ne érje magas hő a magokat és hát beláthatod, hogy a magok előhevítése ezzel már rögtön ellent is mond.

A másik mód, amikor a magokat ledarálják, sóval és vízzel elegyítik, majd az így kapott masszát magas hőmérsékleten pirítják és végül ezt sajtolják ki. Az így kapott olaj enyhén pirított ízű, sötétebb színű, fogyasztásra ugyan alkalmas, de élettani hatás szempontjából kevésbé értékes, mint a valódi hidegen sajtolt mákolaj.

Most, hogy már tisztában vagy vele, hogy milyen olajat kell választanod, jöjjenek a tapasztalatok, illetve a jó tanácsok, hogy mire is használhatod a mákolajat!

Az első, amivel találkozhattál az a csontritkulás elleni küzdelemben betöltött szerepe. Mikor elkezdtünk hidegen sajtolt olajokkal foglalkozni, akkor az volt a számomra a legfontosabb, hogy olyan információkat adjak neked, melyek valóban hitelesek.

Éppen ezért kerestem meg dr. Dobos Márta ortopéd szakorvost, hogy mondja el véleményét hidegen sajtolt mákolajunkról.

A doktornő jó szívvel ajánlotta a hidegen sajtolt mákolajunkat, mert elmondása segíthet a csontritkulás megelőzésében. Kúraszerűen ajánlja a fogyasztását, ami azt jelenti, hogy naponta, rendszeresen érdemes fogyasztani, mégpedig éhgyomorra. Érdemes azonban hosszú távon gondolkodni, mivel a csont anyagcseréje lassú (1-1,5 év folyamatos fogyasztása javasolt)

A felnőttek napi ajánlott adagja 1 evőkanál, a gyerekeké pedig naponta 1 teáskanál.

Igen, jól olvastad, gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen a GastrOlaj hidegen sajtolt mákolajban semmilyen adalékanyag vagy tartósítószer nincs. Jótékony lehet olyan kisgyerekeknél, akik nem szeretik a tejet.

Ugyancsak fogyaszthatják azok, akik vashiányban szenvednek, nekik is naponta 1 evőkanállal javasolt (felnőttek esetében).

Ha szeretnéd tudni, hogy mire érdemes figyelni még a mákolaj fogyasztása során, akkor kattints az alábbi linkre, mert abban a bejegyzésben erről írtam részletesen:

Így fogyaszd a mákolajat!

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..