Mogyoróolaj élettani hatásai

Sok témában, sok megközelítésben írtam már a hidegen sajtolt növényi olajokról. Több kedves olvasóm is jelezte, hogy örülne egy-egy konkrét, felsorolásszerű bejegyzésnek is, ami az adott növényi olaj élettani hatásait gyűjti össze.

Kezdje a sort a mogyoróolaj!

A mogyoróolaj (melyet nem ugyanaz, mint a földimogyoróolaj) a török mogyoró terméséből készül, íze meglehetősen intenzív.

mogyoró
Török mogyoróból készült hidegen sajtolt GastrOlaj mogyoró olaj

Élettani hatásai, avagy miért érdemes mogyoróolajat fogyasztani (irodalmi adatok alapján):

  • E-vitamint tartalmaz, mely elsősorban a bőrápolás területén jótékony; kiváló bőrtápláló és hidratáló
  • minden bőrtípusra alkalmazható
  • ekcémás bőr esetén is eredményesen használható
  • a hajszálereket is erősíti kedvező összetétele miatt (magas telítetlen zsírsavtartalma miatt, 78,2%)
  • csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást (magas telítetlen zsírsavtartalma miatt, 78,2%)
  • E-vitamint tartalmaz melyeknek köszönhetően antioxidáns hatású
  • csökkenti az érelmeszesedés kockázatát (magas telítetlen zsírsavtartalma miatt, 78,2%)
  • hatékony módszer lehet székrekedés esetén

A mogyoróolajból napi 1 evőkanállal érdemes fogyasztani (gyermekek esetén napi 1 kiskanállal). Aki szereti az ízét, fogyaszthatja kanalanként is, de aki erre nem szívesen vállalkozik kóstolja meg egy finom saláta vagy szósz ízesítőjeként.

Olajozott egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .