Padlizsánkrém

Sok-sok információval rendelkezünk már a hidegen sajtolt növényi olajokról, sok-sok hasznos tanácsot, felhasználási tippet találtok, ha a jobb oldali keresőbe beírjátok a kívánt tartalmat.

Most, hogy már ennyi információval rendelkezünk, arra gondoltam, hogy elkezdhetnénk használni is a hidegen sajtolt olajokat. Mit szóltok?

Kezdhetnénk a konyhában például egy finomsággal!

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 db padlizsán
1,5 dl tejföl (12%-os)
1 dl majonéz
4-5 gerezd fokhagyma
1 db kisebb vöröshagyma
olívaolaj vagy szőlőmagolaj
csipet só, bors

A padlizsánokat karikára vágom, mindkét oldalát olajjal megkenem és forró teflonserpenyőben, időnként forgatva megsütöm. Akkor jó, ha kicsit barnás színt kap, de vigyázzunk, mert a vékonyabb részek hamar megégnek.

Egy gerezd fokhagymát nyersen hagyok, a többit a vöröshagymával a serpenyőben maradt olajon megdinsztelem. A többi hozzávalóval együtt turmixgépben pépesítem. Rozskenyérrel és paradicsommal tálalom.

Ha a majonézt elhagyjuk és csak növényi olajat teszünk bele, akkor magasabb a telítetlen zsírsav tartalma, mely ereink egészségének védelme szempontjából fontos.

Jó étvágyat és jó egészséget!

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..