Pesto és a dióolaj

Bevallom őszintén, hogy korábban nem sokszor került nálunk az asztalra pestó. Igazából nem is ismertük, teljesen kimaradt az eddig kedvelt ételeink közül. Ahogy azonban elkezdtem foglalkozni a hidegen sajtolt olajokkal egyre több helyen találkoztam azzal, hogy pestót készítenek a felhasználásukkal.

Nem ért váratlanul, mikor Ganter Klára gasztro-szakértő, a Konyhatündér leszek oldal tulajdonosa pont egy isteni pestó receptjét készítette el nekem a GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajunkhoz.

Ha eddig Te sem ismerted, vagy netán idegenkedtél tőle, akkor itt az ideje, hogy megkóstold! Hidd el nem fogsz csalódni, mert egy nagyon sokoldalúan felhasználható és különleges ételt fogsz kapni végeredményként.

De lássuk, hogy miről is beszéltem eddig!

Dióolaj – Rukkolapesto
Hozzávalók kb. 2dl pestóhoz:
1 marék rukkola
1 ek parmezán vagy grana padano sajt reszelve
fél ek dióbél
só, bors
A hozzávalókat tedd turmixgépbe, majd alaposan turmixold össze. A rukkolapestó hűtőben, lefedve hetekig eláll.
Ha még nem ismerted a pestót, akkor most jogos a kérdésed, hogy mihez is lehet fogyasztani!
A pestónak sokféle felhasználási területe van. Például lehet:
  • paradicsomszeletekre csorgatni – kész a saláta
  • tejfölhöz, majonézhez vagy joghurthoz keverni – kiváló salátaöntet készíthető belőle
  • sült céklát ízesíteni vele  (a cékla és a dió kiválóan kiegészítik egymást)
  • kifőtt tésztához keverni
Gastrolaj dióolaj
Rukkolapesto GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajjal

Ugye ínycsiklandó? Mindenképpen próbáld ki! 🙂

Köszönöm Klári a receptet! 🙂

banner_feliratkoztatás

 

 

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..