Természetes immunerősítő turmix

A hidegen sajtolt olajok fogyasztásának egyik legjobb módja, hogy ha reggel, éhgyomorra fogyasztod el a napi adagodat.

Ebben az esetben csak arra kell figyelned, hogy az olaj elfogyasztása után várj körülbelül 20 percet és csak utána reggelizz, majd kávézz/teázz.

 

De mi a helyzet akkor, ha nem tudod önmagában meginni az olajat?

Akkor nem is érvényesül úgy a hatása?

Valóban akkor a leghatékonyabb, ha éhgyomorra fogyasztod, de tapasztalataim és vásárlóim visszajelzései alapján azt mondhatom, hogy úgyis élvezheted a jótékony hatásokat, ha nem önmagában fogyasztod az olajat, hanem ételedhez keverve.

Válassz olyan reggelit, amihez hozzá tudod keverni! De erre figyelj:

Ha ételeidhez adod a hidegen sajtolt olajokat, akkor kérlek soha ne melegítsd az ételt, mert azzal károsulhatnak a hidegen sajtolt olajok értékes összetevői. Ha melegíteni kell az ételt, amihez adni szeretnéd, akkor az a legjobb, ha először megmelegíted az adott ételt, majd utána kevered hozzá az olajat. Igaz ez például a zabkására is. Én nagyon szeretem és nagyon egészségesnek tartom. Mindig hidegen sajtolt dióolajjal készítem, de csak akkor adom hozzá, mikor már egy kicsit kihűlt. Persze vannak olyan olajak, melyeket lehet melegíteni, mint például a hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy a hidegen sajtolt szőlőmagolaj.

Ha nem vagy nagy reggelizős, akkor se ijedj meg. Számodra a legjobb, ha egy tápláló, vitaminokkal teli turmixba kevered belel az adott napi olajodat!

Milyen turmixba? Például egy ilyen kivis csodába! 🙂

Kivis zöld csoda 
2 kivi
2 zöld alma
kis darab gyömbér reszelve
1 evőkanál hidegen sajtolt
lenmagolaj
3 dl víz,

Hámozd meg a kivit és az almát és szeld kisebb darabokra, majd tedd a turmix pohárba.

Hámozd meg a gyömbért is, majd reszeld le. Ha még nem ismered a gyömbér ízét, akkor
először óvatosan adagold hozzá, mert elég intenzív íze van. Először csak egy kicsit tegyél bele és kóstold meg. Nyugodtan ki is hagyhatod, ha úgy érzed, hogy nem ízlik.

Ezután add hozzá a hidegen sajtolt lenmagolajat és a vizet és turmixold össze.

Ha úgy érzed, hogy a turmixod egy kicsit sűrű, akkor nyugodtan emelj a víz mennyiségén. Nem biztos, hogy pontosan ugyanakkora kivit vagy almát választasz, mint én a recept leírásakor, ezért lehet, hogy sűrűbb állagot kapsz. Ha darabos marad a turmixod, akkor próbáld egy kicsit tovább turmixolni, vagy egy erősebb turmixgépet használni.

További hasznos tippekért, receptekért, felhasználási és fogyasztási öltetekért töltsd le ajándék kiadványunkat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .