Tökmagolaj – prosztata őre

Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan is fogjak bele egy olyan bejegyzésbe, amikor arról írok, melyik növényi olaj mire jó. Annyira sok pozitív hatása van például a tökmagolajnak, hogy azt lehetetlenség besűríteni egyetlen bejegyzésbe. Ezért úgy döntöttem, hogy egyfajta sorozatként fogom őket bemutatni.
Ha korábban rákerestem arra, hogy mire is jó a tökmagolaj, akkor elsősorban a férfiak számára fontos információkat találtam. A tökmagolaj ugyanis a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának megelőzésére, illetve a kialakult megnagyobbodás csökkentésére lehet jótékony hatással.
(Forrás: A prosztatarák megelőzésében fontos szerepet játszik még a monogám párkapcsolat, a rendszeres testmozgás, az étrendbeli tudatosság is. Ez utóbbi magában foglalja az alkohol, főként a tömény szeszek kerülését, a csípős ételek mérséklését, a telítetlen zsírsavak beillesztését az étrendbe, főként olajos magvak és tengeri hal formájában. A tökmag, a kisvirágú füzike jótékony hatásai is közismertek.Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/prosztata/13723/eletmodvaltassal-a-prosztatarak-ellen)

Nagyon fontos, hogy aki ilyen problémára keres megoldást, annak tudnia kell, hogy simán tökmagból nem lehet annyit fogyasztani, amennyivel bármilyen pozitív hatást is elérhetne.

A tökmagolaj rendszeres fogyasztása viszont a bizonyítottan magas telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően nyútjhatnak védelmet.

Akkreditált laboratórium által bevizsgált, bizonyítottan magas telítetlen zsírsavtartalmú (79,4%) hidegen sajtolt tökmagolajunkért kattints ide!

Tökmagolaj prosztatára

Másik nagyon fontos dolog, hogy a tökmagolaj hidegen sajtolt változata javasolt a prosztata problémák kezelésére.

Mennyit fogyasszunk naponta a tökmagolajból?

Ajánlott fogyasztási mennyiség napi 1 evőkanál. Ha az élettani hatása miatt szeretnéd fogyasztani, akkor javaslom a reggel, éhgyomorra történő fogyasztást.
Az egyéb felhasználással kapcsolatosan nincsenek előírások, lehet ételbe keverve, salátára csepegtetve, de az ínyencebbek akár simán kanalanként is fogyaszthatják. A lényeg, hogy ne hevítsd az olajat, hiszen a hidegen sajtolásnak is abban van az értéke, hogy mi sem hevítjük a magokat, így meg tudjuk őrizni a tökmag értékes vitamin és ásványi anyagait.
banner_feliratkoztatás
Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..