Tökmagolajos kuglóf

Aki figyelmesen követi Facebook oldalunkat már találkozott ezzel a recepttel, de annyira szupernek találtam, hogy úgy gondolta, hogy itt is megosztom Veletek.

Nem véletlenül van a napokban középpontban a tökmagolaj, aki folyamatosan követi oldalunkat, hamarosan megtudja az összes részletet 😉

Szóval a tökmagolajról röviden annyit, hogy egy nagyon értékes olajról van szó, mely kiemelkedően magas telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ha részletesebben szeretnéd megismerni ezt a csodálatos olajat, akkor csak írd be ide jobbra keresőbe és sok-sok hasznos cikket találhatsz róla.

De most nem erről szeretnék írni, hanem egy ínycsiklandó finomságról, mely nem más, mint a tökmagolajos kuglóf. A receptet Notburga konyhájában találtam sok más finomsággal együtt (www.notburga.blogspot.hu).

Íme a hozzávalók, egy 22 cm-es kuglófhoz

4 tojás
100 ml víz
150 ml porcukor
1 csomag vaníliás cukor
100 ml tökmagolaj
marék tökmag
10 dkg finomított kristálycukor
25 dkg liszt
8 g sütőpor

A kuglóf formát zsiradékkal alaposan kikenjük, hogy mindenhová kerüljön belőle. Megszórjuk liszttel, majd a felesleget kiöntjük. Így a megsült tészta nem fog a formába ragadni, és kap egy jó kis ropogós kérget. Ezután a tökmagokat szépen elosztva beleszórjuk a formába.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgát a vízzel, porcukorral, vaníliás cukorral és tökmagolajjal habossá keverjük. A tojásfehérjéből a kristálycukorral nem túl kemény habot verünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojáshab 1/3 részével óvatosan a tojássárga masszába forgatjuk. Végül a maradék tojáshabot is hozzákeverjük.

160 fokra előmelegített sütőben kb. 1óra alatt készre sütjük. Tűpróbát ne felejtsük el!

A kész kuglófot még melegen megcukrozzuk vagy kihűlt állapotban csokoládé glazúrral áthúzzuk.

tökmagolajos kuglóf gastrolaj

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..