Lenolaj fogyasztása

A hidegen sajtolt lenolaj fogyasztása gyakori kérdés. Sokan, sokfélét mondanak róla, ezért arra gondoltam, hogy ma elmondom neked, hogy én hogyan javaslom a lenolajat fogyasztani.

Alapvetően két fogyasztási módot szoktam megemlíteni, ez pedig:

  • kúraszerű fogyasztás
  • ételekhez való adagolás

Ez azonban nem ilyen egyszerű, mert van sok apró dolog, amire oda kell figyelned, ha valóban élvezni szeretnéd a lenolaj jótékony hatásait. Erről írtam ma, érdemes tovább olvasni! 🙂

Kezdjük ott, hogy véleményem szerint a legértékesebb a hidegen sajtolt lenolaj. Azért tartom fontosnak kiemelni ezt, mert a boltok polcain vagy a webáruházak kínálatában sokféle olajat találhatsz. Lehet köztük salátaolaj, étkezési olaj, hagyományos módon készült olaj és még sorolhatnám.

Ha valóban a jótékony hatásait szeretnéd élvezni, akkor mindenképpen a hidegen sajtolt lenolajat válaszd. Azért mondom ezt neked, mert mi is készítünk hidegen sajtolt lenolajat és így testközelből látom, hogy kizárólag ezzel a technológiával tudjuk a legjobban megőrizni a lenmag értékes vitamin- és ásványi anyagait. Ennél a technológiánál ugyanis nem alkalmazunk magas hőmérsékletet, így nem sérülnek az összetevők. A hagyományos eljárással készült megnevezés általában azt jelenti, hogy pirítják a magokat a nagyobb kihozatal érdekében. De így viszont az értékes vitaminok is sérülhetnek.
A salátaolaj és az egyéb elnevezés pedig nagy valószínűséggel olajkeveréket jelent, amit szintén nem ajánlok akkor, ha konkrétan a lenolaj jótékony hatásait szeretnéd élvezni.

lenmagolaj
Lenolajért kattints ide!

 

Ha nem tudod megítélni, hogy az adott olaj tényleg valóban hidegen sajtolt-e, akkor próbálj utánaolvasni a gyártó honlapján, esetleg kérdezd meg a gyártót.

De én is nagyon szívesen segítek, hiszen hogy említettem mi is készítünk lenolajat saját sajtoló üzemünkben GastrOlaj néven. A mi olajunkat keresd webáruházunkban! 🙂

 

Nézzük, hogy hogyan érdemes a lenolajat fogyasztani!

Ahogy korábban is említettem a lenolajat kétféleképpen illesztheted be a mindennapjaidba:

  • kúraszerű fogyasztással
  • ételeidhez adagolva

Lenolaj kúraszerű fogyasztása

A kúraszerű fogyasztás azt jelenti, hogy minden reggel mikor felkelsz, megiszol egy evőkanál hidegen sajtolt lenolajat. Csak úgy önmagában. Ha nem ízlik az íze – mert egy kicsit fanyar – akkor nyugodtan igyál rá egy korty vizet vagy gyümölcslevet, de a felszívódás érdekében kerüld a citrusféléket.

Miután elfogyasztottad a lenolajat, várj egy kis időt, körülbelül 20 percet és csak utána reggelizz. Ha rendszeresen fogyasztasz fekete teát vagy fekete kávét, akkor ennek elfogyasztásával is várd meg ezt a 20 percet. Érdemes úgy indítanod a reggelt, hogy felkelés után rögtön elfogyasztod az olajat és amíg öltözöl, elkészülsz, addig letelik ez a kis idő.

A lényeg a következetességen van, hiszen nem várhatsz egy-két evőkanáltól olyan nagy hatást. Érdemes inkább kúrákban gondolkodnod, ami azt jelenti, hogy egy kúra 3 hónapig tart és ezalatt az idő alatt minden reggel elfogyasztod a napi adagodat.

Lenolaj ételeidhez adagolva

Ha semmiképpen nem szeretnéd önmagában fogyasztani a lenolajat, akkor azt javaslom, hogy add hozzá a reggelidhez. Ez a legegyszerűbb, mert így biztosan reggelizni fogsz és az egész napodra ellátod a szervezetedet jó minőségű telítetlen zsírsavakkal és vitaminokkal.

A reggeli fontosságáról számtalan ajánlást olvashatsz szakemberektől. Rendszeres reggelivel számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenteni tudod.

Mihez használhatod fel a lenolajat?

  • csepegtesd pirítósra
  • add hozzá natúr joghurthoz és tegyél bele aszalt gyümölcsöt
  • add hozzá a zabkásádhoz (közvetlenül fogyasztás előtt, ne forrald)
  • add hozzá szendvicskrémhez (ezt úgy érdemes, hogy kiveszel annyit, amennyit biztosan megeszel és abba kevered bele)
  • készíts gyümölcsös túrót a felhasználásával

Ez csak néhány ötlet, természetesen bármilyen formában felhasználhatod. Közvetlenül  fogyasztás előtt is ráöntheted pl. egy rántottára. A lényeg, hogy ne hevítsd az ételt az olajjal együtt, mert a hidegen sajtolásnak is az a lényege, hogy nem hevítjük a magokat a készítés során.

Ha valódi hidegen sajtolt olajat keresel, akkor ajánlom figyelmedbe saját sajtoló üzemünkbe készült hidegen sajtolt lenmagolajunkat. Kattints a képre és ismerd meg!

lenmagolaj

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..