Altató hatású illóolajok

Nemrég egy kérdés érkezett hozzám: vannak altató hatású illóolajok?

Visszakérdeztem, hogy a hölgy mire gondol pontosan. A válaszából rájöttem, hogy nem olyan értelemben keres altatót, mint az orvosi altató, hanem inkább alvásproblémákra való megoldás érdekli.

Szóval a pihentetést elősegítő illóolaj létezik!

Mutatom melyek ezek!

Altató hatású illóolajok bővebben…

Mivel fertőtlenítsem otthon a levegőt?

A mostani vírushelyzetben sokszor halljuk, hogy a fertőtlenítés milyen fontos. Fertőtlenítjük a kezünket, a különböző felületeket, de mi a helyzet a lakásunkban lévő levegővel.

Lehet fertőtleníteni a lakás levegőjét?

Határozottan igen!

A esszenciális olajok nagyszerű segítőtársaid lehetnek ebben, mutatom is, hogy melyiket és hogyan használd!

Mivel fertőtlenítsem otthon a levegőt? bővebben…

Stressz kezelése természetesen

Az egészséges életmód egyik legfontosabb alapköve az, hogy a bennünket ért stresszt megfelelően kezeljük. Azért fogalmaztam úgy, hogy megfelelően kezeljük, mert jól tudom, hogy a stresszt kiiktatni teljesen nem lehet.

Milyen módszerekkel tudod kezelni a stresszt?

Hozzám a természetes megoldások, módszerek állnak közel. Persze vannak különböző tabletták, amiket úgy reklámoznak, hogy beveszed és már el is múlik a problémád.

Ezek azonban csak tüneti kezelések. Ha kialakítasz olyan szokásokat, amik segítenek a téged ért stresszt kezelni, akkor hosszú távú, mellékhatások nélküli megoldás birtokában leszel. Stressz kezelése természetesen bővebben…

Öblítő helyett természetes megoldás

Ma egy rövid bejegyzéssel érkeztem. Már régóta gondolkodtam rajta, hogy megosztom veled, de mindig elmaradt.

Biztosan te is tudod, hogy rengeteg méreganyaggal találkozunk nap mint nap. Egy kis odafigyeléssel azonban tudsz változtatni ezen. Az öblítő kiváltása például ilyen. Nem kell hozzá más csak ecet, víz és valódi illóolaj. Mutatom a receptet!

Természetes öblítő doTerra illóolajokkal:

  • 50 ml ecet
  • 50 ml víz
  • 15 csepp illóolaj

Ezért az öblítőért nem csupán a bőröd, hanem a mosógéped is hálás lesz. Válassz olyan illóolajat, ami fertőtlenít, így a ruháid is biztonságosabbak lesznek, a mosógéped pedig illatos és baktériummentes.

Illóolajok közül én a citromot szeretem a legjobban, de a választást a saját ízlésedre bízom!

Szívesen veszem, ha kipróbálod és elmondod a tapasztalataidat a zárt Facebook csoportunkban. Gyere és csatlakozz hozzánk! Ha csak tanulni szeretnél, akkor gyere bátran, hiszen ott más is megosztja a tapasztalatait, amiből tanulhatsz!

                 
                  Kattints a képre és csatlakozz a csoportunkhoz!

Ekcéma, viszkető foltok – természetes megoldás

Az ekcémás jellegű bőr nagyon sok kellemetlenséget tud okozni. Viszket, ég és bepirosodik.

A doTerra illóolajokból készítettem egy keveréket, ami nálunk az ekcémás típusú bőrre nagyon jól bevált. 10 ml-es kis üvegbe készítettem el, a hordozó olaj hidegen sajtolt barackmagolaj volt. Ez nagyon jól kiegészíti az illóolajok hatását.

Mondom is a receptet! Ekcéma, viszkető foltok – természetes megoldás bővebben…

Az illóolajok biztonságos használata

A természetes megoldások, a természetes gyógymódok egyre több ember számára nyújtanak megoldást. Annyi méreganyaggal találkozunk nap mint nap, hogy szervezetünk számára felüdülés, amikor olyan módszert alkalmazunk, amelyik természetes, kíméletes.

Az illóolajok vagy másnéven esszenciális olajok fantasztikusak. Számos tapasztalatot gyűjtöttem már gyakorló anyukaként, amelyeket itt az oldalamon osztok meg. 

Most azonban anélkül, hogy egyetlen illóolajat kiemelnék, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy hogyan tudod ezeket az illóolajokat biztonságosan felhasználni. Az illóolajok biztonságos használata bővebben…

Citrom illóolaj jótékony hatásai

            Kattints ide érte!

Nekem a személyes kedvencem a doTerra Citrom illóolaj. Fantasztikusan friss és élénkséget adó esszencia, ami számtalan módon használható!

Most összegyűjtöttem neked, hogy mi hogy használjuk és miben segít nekünk a mindennapjainkban. Férjemmel két kisgyereket nevelünk, így a gyerekekkel kapcsolatos felhasználást is volt szerencsénk megtapasztalni.

Citrom illóolaj jótékony hatásai bővebben…

Mit jelent az egészséges életmód?

Vajon egészségesen élek?

Mit jelent pontosan az egészséges életmód?

Hallod a rádióból, olvasod a különböző online felületeken, hogy előzd meg a betegségeket, élj egészségesen és tegyél minden nap azért, hogy egészséges maradj.

Nagyon jó! – gondolhatnád magadban. Ezt már mind hallottad, de azt nem mondja meg neked senki, hogy mégis mit kell pontosan csinálnod. Elkezdesz utánaolvasni, de 1-2 nap után nagyobb a káosz a fejedben, mint amikor elkezdted.

Szedjéd tablettákat? Kenegesd minden nap magad valamilyen krémmel?

Ha mindent be szeretnél tartani, ami nap mint nap rád zúdul, akkor egész nap nem csinálnál mást csak kapszulákat és tablettákat tömködnél magadba.

Ez az egészséges életmód? Őszinte leszek veled: NEM!

Mégis mit jelent az egészséges életmód? Erre a kérdésere válaszolok a mai bejegyzésben! Mit jelent az egészséges életmód? bővebben…