Több olajat egyszerre? Így fogyaszd!

Már régóta fogalmazódott bennem egy olyan bejegyzés, mely arról szól, hogy hogyan is kell, illetve lehet többféle hidegen sajtolt növényi olajat fogyasztani egyszerre. Arra gondolok, hogy ha van több olyan problémád, melyet hidegen sajtolt olajjal kezelnél, vagy fontosnak érzed, hogy bizonyos betegségeket megelőzz, akkor mit kell tenned.

Nos, ebben a bejegyzésben összefoglalom Neked mindezeket, néhány jó tanács formájában. Olvass tovább! 🙂 Több olajat egyszerre? Így fogyaszd! bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Szívbarát étrend egyik legfontosabb alapköve

dióolaj, hidegen sajtolt dióolaj

Biztosan Te is hallottad már azt a kifejezést, hogy a szívünk életünk motorja. Ha működésében zavar lép fel az kihat egész szervezetünkre, egész életünkre. Éppen emiatt kell olyan nagy figyelmet fordítani arra, amit én is mindig javaslok Neked – vagyis a megelőzésre, szíved egészségének védelémére.

Tudtad például, hogy a dió és a belőle készült hidegen sajtolt dióolaj napi fogyasztása hozzátartozik a szívbarát étrendhez? Erről írtam ma. Olvasd tovább, megéri!  Szívbarát étrend egyik legfontosabb alapköve bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vöröskáposztasaláta dióolajjal

A káposztának mindenképpen helyet kell kapnia a téli étrendben. Rengeteg értékes összetevője van, ami segít megőrizni az egészségedet.

A vöröskáposzta a szakirodalom szerint sok C-vitamint tartalmaz, így erősítheti az immunrendszert és hozzájárulhat a szabadgyökök megfékezéséhez, ezen felül gyulladáscsökkentő hatású lehet, valamint magas rosstartalma miatt a székrekedés leküzdésében is segítségedre lehet.

Amit ma hoztam, az egy nagyon finom vöröskáposztasaláta dióolajjal és céklával.

Olvass tovább és készítsd el te is ezt a finom salátát!  🙂

Vöröskáposztasaláta dióolajjal bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Húsgolyók rozmaringos, dióolajos krumplipürével

Nem kell félni ettől a recepttől, mert sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. 🙂

Először készítsd el a húsgolyókat, majd utána a salátát.

Húsgolyó hozzávalói:
********************
dióolaj, recept dióolajjal

30 dkg darált sertéshús
1 sárgarépa
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss vagy szárított)

bors

Annyit kell tenned, hogy a darált húshoz hozzáadod az apróra vágott (esetleg reszelt) hagymákat és a sárgarépát, majd sózod, borsozod ízlés szerint és meghinted rozmaringgal.

Ha kész, akkor formázz belőle golyókat és süsd meg sütőpapíron. Ha elfogadsz egy tippet, akkor próbáld ki, hogy muffin sütőben sütöd (a szilikon jobb, mert nincs benne zsiradék).

Hozzávalók a krumplipüréhez:
******************************
4 nagyobb krumpli
2 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss vagy szárított)
GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj

Az összekockázott krumplit sós vízben főzd meg. Míg ez elkészül, a dióolajon egy kicsit melegítsd össze a reszelt fokhagymát és a rozmaringot. Ha kész a krumpli, akkor ezt a dióolajos-rozmaringos-fokhagymást szószt add hozzá és úgy törd össze.
Tudom, hogy mindig azt írom, hogy ne hevítsd az olajokat. Ebben az esetbe csak egy kis melegítésről van szó, ami azért néha belefér. Tényleg csak 1-2 percig melegítsd a hagymát és a rozmaringot a dióolajon (kis lángon/kis hőfokon).

Dióolaj

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Fogasfilé bundában, dióolajos zöldségkörettel

Dióolaj receptek

A hal nálunk hozzátartozik a karácsonyi menühöz. Tudom, hogy évközben is sokkal többet kellene fogyasztani belőle, mert nagyon egészséges, de nálunk valahogy mindig karácsonykor kerül középpontba.

A mostani receptemben a fogas lesz a főszereplő, amihez egy nagyon finom dióolajos zöldségköretet ajánlok.

Készítsd el te is és legyen az ünnepi asztal fénye! 🙂 Fogasfilé bundában, dióolajos zöldségkörettel bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hagymás-tökmagolajos saláta

A saláták lehetnek egy ünnepi vacsora részei, de néha akár önmagukban is megállják a helyüket.

A mostani saláta, amit megosztok veled, egy hagymás-tökmagolajos saláta lesz. Szerintem elég laktató, de inkább kóstold meg és döntsd el te, hogy milyen szerepet tölt be az asztalnál! 😉 Hagymás-tökmagolajos saláta bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tökmagolaj mire használható?

Sok olvasói levelet kapok. Nagyon örülök neki, mert így legalább tudom, hogy milyen témák érdekelnek benneteket.

A legutóbbi levél arról szólt, hogy a tökmagolaj mire használható.

Nos, a tökmagolaj elég sokrétűen felhasználható, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Megmutatom, hogy hogyan tudod beilleszteni a hétköznapi étkezésedbe, hogy teheted a mindennapjaid részévé és milyen külső felhasználási módjai lehetnek.

Erről írtam ma – olvass tovább! Tökmagolaj mire használható? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gombás fűszerolaj házilag

Gombás fűszerolaj dióolajjal

A mai napra egy nagyon finom gombás fűszerolajat hoztam. A fűszerolajak szerintem a nagyon jól passzolnak az ünnepi menükhöz, hiszen egy egyszerű salátát, vagy akár egy sült húst is különlegessé varázsol.

Ha szereted a gombát, akkor ezt a receptet is imádni fogod!

Megmutatom, hogy én hogy készítem az egyik kedvencemet, a gombás fűszerolajat, amihez GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajat használok fel! Gombás fűszerolaj házilag bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Karácsonyi fűszerolaj házilag fokhagymával és bazsalikommal

fokhagymás fűszerolaj

Számomra a karácsonyhoz hozzátartoznak a finom ízek, finom ételek, melyeket családi körben, együtt fogyasztunk el. Ilyenkor mindenki igyekszik egy kis különlegességet is belecsempészni a menübe, hogy ne legyen olyan, mint a megszokott.

Nálam ezt a kis pluszt a karácsonyi fűszerolajak jelentik, természetesen saját készítésű GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajból! 🙂

Mindjárt mutatom is a hozzávalókat és azt, hogy én hogy készítem! Olvass tovább! Karácsonyi fűszerolaj házilag fokhagymával és bazsalikommal bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Karácsonyi fűszerolaj házilag!

fűszerolaj házilag

Nagyon szeretem a karácsony előtti időszakot!

A készülődést, az izgalmat és finom ízeket, illatokat. Soha nem hagyom ki, hogy legalább egy fűszerolajat elkészítsek. Persze ennek időben neki kell állni, hiszen kell egy kis idő, míg összeérnek az ízek!

Ma megmutatom az egyik kedvencemet!

Karácsonyi fűszerolaj házilag! bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter