Lenolaj fogyasztása

A hidegen sajtolt lenolaj fogyasztása gyakori kérdés. Sokan, sokfélét mondanak róla, ezért arra gondoltam, hogy ma elmondom neked, hogy én hogyan javaslom a lenolajat fogyasztani.

Alapvetően két fogyasztási módot szoktam megemlíteni, ez pedig:

  • kúraszerű fogyasztás
  • ételekhez való adagolás

Ez azonban nem ilyen egyszerű, mert van sok apró dolog, amire oda kell figyelned, ha valóban élvezni szeretnéd a lenolaj jótékony hatásait. Erről írtam ma, érdemes tovább olvasni! 🙂 Lenolaj fogyasztása bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dióolaj arcra

Használható a dióolaj arcra?

Ezzel a kérdéssel keresett meg egy kedves hölgy tegnap. Szeretném úgy megválaszolni a kérdést, hogy kiteszem ide a blogra is, mert biztos vagyok benne, hogy másnak is hasznos lehet.

Szóval igen, a dióolaj arcra nyugodtan használható, azt is megmutatom, hogyan érdemes! Olvass tovább! 🙂

Dióolaj arcra bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mire jó a tökmagolaj?

Hallod a médiában, olvasod cikkekben, hogy milyen egészséges a tökmagolaj, de fogalmad sincs hogy használd és mire?

A mai napon ebben segítek neked!

Összegyűjtöm, hogy mire használhatod a tökmagolajat, hogyan érdemes fogyasztanod és mire kell odafigyelned a vásárlás során. Lehet, hogy hosszú lesz, de érdemes végigolvasni, mert sok hasznos információt hoztam. 🙂 Mire jó a tökmagolaj? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hidegen sajtolt lenmagolaj

Az egyik legszélesebb körben ismert hidegen sajtolt olaj a lenmagolaj. A legtöbben a székrekedéssel való küzdelem kapcsán találkoznak vele, de ezen felül még számos esetben alkalmazható.

Ma összegyűjtöttem neked, hogy mi mindenre és hogyan alkalmazható a hidegen sajtolt lenmagolaj! Olvass tovább! 🙂

Hidegen sajtolt lenmagolaj bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Immunerősítés olajokkal

A januári időszakhoz sajnos szorosan hozzátartozik, hogy egyre több az influenzás megbetegedés. 

Mivel két kisgyereket nevelek én is, ezért jól tudom, hogy ebben az időszakban egyik betegség a másikat követheti ami még az edzett immunrendszert is megviselheti.

Véleményem szerint soha nem késő elkezdeni megtámogatni az immunrendszert. Erre több lehetőséged is van, melyek között a hidegen sajtolt olajokat is megtalálod. Ma erről a témáról szeretnék írni neked. Immunerősítés olajokkal bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hidegen sajtolt olajok

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Bonum tv munkatársával beszélgethettem élő műsorban a hidegen sajtolt olajokról. Azért örültem ennek a lehetőségnek, mert így lehetőségem volt még több emberrel megismertetni ezeket a fantasztikus olajokat és elmondani, hogy miért is érdemes fogyasztani őket.

A beszélgetésről készült felvételt most megosztom veletek is! Ajánlom szeretettel! 🙂

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Több olajat egyszerre? Így fogyaszd!

Már régóta fogalmazódott bennem egy olyan bejegyzés, mely arról szól, hogy hogyan is kell, illetve lehet többféle hidegen sajtolt növényi olajat fogyasztani egyszerre. Arra gondolok, hogy ha van több olyan problémád, melyet hidegen sajtolt olajjal kezelnél, vagy fontosnak érzed, hogy bizonyos betegségeket megelőzz, akkor mit kell tenned.

Nos, ebben a bejegyzésben összefoglalom Neked mindezeket, néhány jó tanács formájában. Olvass tovább! 🙂 Több olajat egyszerre? Így fogyaszd! bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Szívbarát étrend egyik legfontosabb alapköve

dióolaj, hidegen sajtolt dióolaj

Biztosan Te is hallottad már azt a kifejezést, hogy a szívünk életünk motorja. Ha működésében zavar lép fel az kihat egész szervezetünkre, egész életünkre. Éppen emiatt kell olyan nagy figyelmet fordítani arra, amit én is mindig javaslok Neked – vagyis a megelőzésre, szíved egészségének védelémére.

Tudtad például, hogy a dió és a belőle készült hidegen sajtolt dióolaj napi fogyasztása hozzátartozik a szívbarát étrendhez? Erről írtam ma. Olvasd tovább, megéri!  Szívbarát étrend egyik legfontosabb alapköve bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vöröskáposztasaláta dióolajjal

A káposztának mindenképpen helyet kell kapnia a téli étrendben. Rengeteg értékes összetevője van, ami segít megőrizni az egészségedet.

A vöröskáposzta a szakirodalom szerint sok C-vitamint tartalmaz, így erősítheti az immunrendszert és hozzájárulhat a szabadgyökök megfékezéséhez, ezen felül gyulladáscsökkentő hatású lehet, valamint magas rosstartalma miatt a székrekedés leküzdésében is segítségedre lehet.

Amit ma hoztam, az egy nagyon finom vöröskáposztasaláta dióolajjal és céklával.

Olvass tovább és készítsd el te is ezt a finom salátát!  🙂

Vöröskáposztasaláta dióolajjal bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Húsgolyók rozmaringos, dióolajos krumplipürével

Nem kell félni ettől a recepttől, mert sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. 🙂

Először készítsd el a húsgolyókat, majd utána a salátát.

Húsgolyó hozzávalói:
********************
dióolaj, recept dióolajjal

30 dkg darált sertéshús
1 sárgarépa
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss vagy szárított)

bors

Annyit kell tenned, hogy a darált húshoz hozzáadod az apróra vágott (esetleg reszelt) hagymákat és a sárgarépát, majd sózod, borsozod ízlés szerint és meghinted rozmaringgal.

Ha kész, akkor formázz belőle golyókat és süsd meg sütőpapíron. Ha elfogadsz egy tippet, akkor próbáld ki, hogy muffin sütőben sütöd (a szilikon jobb, mert nincs benne zsiradék).

Hozzávalók a krumplipüréhez:
******************************
4 nagyobb krumpli
2 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss vagy szárított)
GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj

Az összekockázott krumplit sós vízben főzd meg. Míg ez elkészül, a dióolajon egy kicsit melegítsd össze a reszelt fokhagymát és a rozmaringot. Ha kész a krumpli, akkor ezt a dióolajos-rozmaringos-fokhagymást szószt add hozzá és úgy törd össze.
Tudom, hogy mindig azt írom, hogy ne hevítsd az olajokat. Ebben az esetbe csak egy kis melegítésről van szó, ami azért néha belefér. Tényleg csak 1-2 percig melegítsd a hagymát és a rozmaringot a dióolajon (kis lángon/kis hőfokon).

Dióolaj

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter