3 immunerősítő recept, amit muszáj elkészítened

Immunrendszer erősítése ételekkel?

Igen!

Még az immunrendszered erősítése szempontjából is fontos, hogy mi mindent fogyasztasz el a nap folyamán. A legjobb, ha szezonális alapanyagokat választasz, mert úgy nagyobb az esélye, hogy tartalmazzák azokat az értékes tápanyagokat, amikre szükséged lehet.

Hoztam neked most 3 immunerősítő receptet, ami kifejezetten szezonális alapanyagok felhasználásával készül:

  • Zöldséges lencseleves
  • Édesburgonyás lencsesaláta
  • Káposztasaláta tökmagolajjal

Fogyaszd őket rendszeresen – egészségedre! Olvass tovább a receptekért! 3 immunerősítő recept, amit muszáj elkészítened bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

7 immunerősítő tipp

Van-e értelme erősíteni az immunrendszert? Lehet-e egyáltalán erősíteni?

Ezekkel a kérdésekkel találtam szembe magam nemrég. Volt, aki azt mondta, hogy hülyeség az immunrendszer erősítése.

Ezzel szemben áll az az állítás, miszerint a betegségek általában valamilyen hiányállapotok esetén lépnek fel, ezért fontos, hogy változatosan, vitaminokban gazdagon étkezzünk, hiszen számos vitamin beviteléről nekünk kell gondoskodnunk.

Én az utóbbiban hiszek. Hiszem, hogy minden vitamin és ásványi anyag, ami természetes forrásból származik, erősíti a szervezetemet és segíti, hogy legyőzze a különböző betegségeket.

Összeszedtem néhány jótanácsot, amit ha megfogadsz, akkor biztos vagyok benne, hogy sokat teszel egészséged megőrzéséért!

7 immunerősítő tipp bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hogyan erősítsük az immunrendszerünket?

A január végi időszakban egyre többen keresnek rá az interneten arra, hogyan lehet természetes módon erősíteni az immunrendszert.

A reklámok rengeteg tablettát ajánlanak, de ha te mégis a természetes dolgokat helyezed előtérbe, akkor jó helyen jársz, mert most csupa ilyet gyűjtöttem össze neked.

Nézzük, hogy milyen módon ersítheted az immunrendszeredet! Hogyan erősítsük az immunrendszerünket? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Házi mustár – gasztroajándék

Házi mustár (30 dkg)

10 dkg mustármag
1,5 dl ecet (6%-os)
1 dl víz
1 teáskanál őrölt fehérbors
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só

Ennek a mustárnak az elkészítése egy kicsit hosszadalmasabb, de csak azért, mert a mustármagot 1 napig hűtőben kell tárolni az ecettel és csak utána lehet hozzáadni a többi hozzávalót.

Szóval kezd úgy, hogy a mustármagot ledarálod kávédarálóval és hozzáadod az ecetet. Egy üvegbe vagy dobozba zárd le és tedd hűtőbe.

A következő napon adhatod hozzá a többi hozzávalót. Ezután is érdemes egy kicsit pihentetni. Türelemjáték, de megéri, mert csak így érnek össze az ízek igazán. Olvastam, hogy kurkumával lehet színesebbé, sárgábbá tenni. Ezt nem próbáltam még, de ha szeretnél élénkebb színt neki, akkor próbáld ki nyugodtan.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Házi citromkrém – gasztroajándék

Házi citromkrém

10 dkg vaj (vagy margarin)
18 dkg cukor
1 dl citromlé
1 kk citromhéj
2 tojás
2 ek juharszirup

Kockázd fel a vajat és a többi hozzávalóval együtt tedd egy lábosba. Vízgőz felett kevergesd. Körülbelül 20-25 perc alatt készül el, addig folyamatosan kevergetni kell. Ha már egy kicsit tapad a kanálra, akkor lesz jó.

Tedd egy tiszta, szárazd üvegbe és még melegen zárd le. Ha kihűlt, akkor tedd be a hűtőbe 1-2 napra. Sokáig eláll, úgyhogy nyugodtan elkészítheted az ajándékozás előtt 1-2 héttel.

Ha a megajándékozott nem ismerné, akkor meséld el neki, hogy ez a citromkrém nagyon finom reggeli mellé, akár pirítóshoz, akár teasüteményhez.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mézeskalácsgolyó – gasztroajándék

Mézeskalács golyó

25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 ek rum
12,5 dkg margarin
1/2 dl tej

A forgatáshoz:
4 ek darált keksz
1 csipet mézeskalács fűszerkeverék

Az alapanyagokat tedd egy tálba. Kezd a száraz összetevőkkel, azokat keverd össze, majd utána add hozzá a margarint és a tejet. Gyúrd össze, majd formázz belőle golyókat.

A beforgatáshoz keverd össze a 4 evőkanál darált kekszet a mézeskalácsfűszerrel és ebbe forgasd bele a golyókat.

Ajándékozáshoz tedd a süteményeket egy szép tálkába, muffin papírba
vagy ízlésed szerint más csomagolóanyagba és úgy add át. Ne sokkal az
ajándékozás előtt készítsd el, nehogy megromoljon.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gyógynövényes fűszersó – gasztroajándék

Gyógynövényes fűszersó

szárított kapor, rozmaring, tárkony,
őrölt bors, kakukkfű, petrezselyem,
borsikafű, szurokfű, tengeri só

A szárított zöldségeket kávédarálón őröld finomra, majd keverd össze a sóval. Légmentesen zárható műanyag dobozban tudod tárolni, ha korábban készíted. Ajándékozáshoz tedd egy szép, átlátszó üvegbe.

A fenti kép egy illusztráció. Azt szerettem volna megmutatni neked, hogy a fűszersó összetétele csak rajtad és a fantáziádon múlik. Alakítsd ízlésednek megfelelően!

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Chutney, fűszeres szósz – gasztroajándék

Chutney fűszeres szósz

1 kg alma
4 db datolya
2-3 cm-es gyömbér
1 fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt
szőlőmagolaj (ide kattints érte)
bors

fahéj
szegfűbors
mustármag
2 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál méz
100 ml víz

Ez a fűszeres szósz nagy kedvencem. Sokféle receptet olvastam, mire kialakult ez a mostani. Szerintem nagyon finom, ízletes és gasztroajándéknak is nagyszerű. Arra azonban figyelj, hogy ne sokkal az ajándékozás előtt készítsd el.

Reszeld le a gyömbért, majd a megtisztított lilahagymát és fokhagymát, valamint a datolyát vágd apróra és az olajon párold meg. Sózd, borsozd, add hozzá a fűszereket és a mézet, majd forrald fel.

Az almát közben vágd kisebb kockákra és add hozzá az előző szószhoz. Öntsd hozzá a vizet és az ecetet is és lassú tűzön főzd körülbelül fél óráig.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sajtok fűszeres olajban – gasztroajándék

Sajtok fűszeres olajban

500 g fetasajt
3 gerezd fokhagyma
rozmaring
kakukkfű
színes bors
1 kávéskanál citromlé
2 dl GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)

A sajtot vágd kockára. Ha friss fűszernövényt választasz, akkor azt is vágd apróra, ha szárított változatot, akkor azt nyugodtan add hozzá az dióolajhoz. A borsot daráld le ha szeretnéd, de szerintem szépen mutat az üvegben egészben is.

Vegyél egy szép üveget, tedd bele a sajtot. Szórd rá a fűszereket és öntsd fel a hidegen sajtolt dióolajjal. Hagyd pár napig a hűtőszekrényben, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ha szeretnéd még feldobni valamivel, akkor tegyél bele még szárított paradicsomot vagy aszalt gyümölcsöt – például vörös áfonyát. Én nagyon szeretem az áfonyát a sajttal együtt, szerintem szuper párosítás.

A megajándékozott sokféleképpen felhasználhatja: reggelire egy finom bagettel, salátára öntve vagy akár tészta mellé is.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Házi almaecet – gasztroajándék

Házi almaecet

1 kg alma
10 dkg cukor
1 liter víz

Az almákat vágd darabokra, majd tedd egy üvegbe (körülbelül 3 literes legyen). A vizet a cukorral forrald fel, majd ha már langyos, akkor öntsd rá az almára. Egy ruhával kösd be a tetejét (legjobb a vászon) és meleg helyen hagyd állni. Naponta érdemes megkeverni.

Körülbelül 2 hét után érdemes leszűrni, majd visszafejteni az üvegbe. Letakarva hagyd még állni pár napig. Minél tovább hagyod állni, annál erősebb lesz az ecet.

1-2 nap után a tetején megjelenik egy fehér réteg, nem kell megijedni, nem romlott el. Ezt úgy hívják, hogy ecetágy. Ha kész az ecet, akkor ezt a réteget leszedve töltsd kis üvegekbe és kész is!

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter