Stressz kezelése természetesen

Az egészséges életmód egyik legfontosabb alapköve az, hogy a bennünket ért stresszt megfelelően kezeljük. Azért fogalmaztam úgy, hogy megfelelően kezeljük, mert jól tudom, hogy a stresszt kiiktatni teljesen nem lehet.

Milyen módszerekkel tudod kezelni a stresszt?

Hozzám a természetes megoldások, módszerek állnak közel. Persze vannak különböző tabletták, amiket úgy reklámoznak, hogy beveszed és már el is múlik a problémád.

Ezek azonban csak tüneti kezelések. Ha kialakítasz olyan szokásokat, amik segítenek a téged ért stresszt kezelni, akkor hosszú távú, mellékhatások nélküli megoldás birtokában leszel. Stressz kezelése természetesen bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

doTerra On Guard termékcsalád

A doTerra On Guard termékcsaládot nagyon szeretem. Két kisgyerek anyukájaként sokat segít nekem abban, hogy természetes módon, káros anyagok  nélkül védjem családom egészségét és erősítsem  az immunrendszerünket.

A doTerra On Guard termékcsalád tagjai:

doTerra On Guard termékcsalád bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Öblítő helyett természetes megoldás

Ma egy rövid bejegyzéssel érkeztem. Már régóta gondolkodtam rajta, hogy megosztom veled, de mindig elmaradt.

Biztosan te is tudod, hogy rengeteg méreganyaggal találkozunk nap mint nap. Egy kis odafigyeléssel azonban tudsz változtatni ezen. Az öblítő kiváltása például ilyen. Nem kell hozzá más csak ecet, víz és valódi illóolaj. Mutatom a receptet!

Természetes öblítő doTerra illóolajokkal:

  • 50 ml ecet
  • 50 ml víz
  • 15 csepp illóolaj

Ezért az öblítőért nem csupán a bőröd, hanem a mosógéped is hálás lesz. Válassz olyan illóolajat, ami fertőtlenít, így a ruháid is biztonságosabbak lesznek, a mosógéped pedig illatos és baktériummentes.

Illóolajok közül én a citromot szeretem a legjobban, de a választást a saját ízlésedre bízom!

Szívesen veszem, ha kipróbálod és elmondod a tapasztalataidat a zárt Facebook csoportunkban. Gyere és csatlakozz hozzánk! Ha csak tanulni szeretnél, akkor gyere bátran, hiszen ott más is megosztja a tapasztalatait, amiből tanulhatsz!

                 
                  Kattints a képre és csatlakozz a csoportunkhoz!
Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ekcéma, viszkető foltok – természetes megoldás

Az ekcémás jellegű bőr nagyon sok kellemetlenséget tud okozni. Viszket, ég és bepirosodik.

A doTerra illóolajokból készítettem egy keveréket, ami nálunk az ekcémás típusú bőrre nagyon jól bevált. 10 ml-es kis üvegbe készítettem el, a hordozó olaj hidegen sajtolt barackmagolaj volt. Ez nagyon jól kiegészíti az illóolajok hatását.

Mondom is a receptet! Ekcéma, viszkető foltok – természetes megoldás bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Az illóolajok biztonságos használata

A természetes megoldások, a természetes gyógymódok egyre több ember számára nyújtanak megoldást. Annyi méreganyaggal találkozunk nap mint nap, hogy szervezetünk számára felüdülés, amikor olyan módszert alkalmazunk, amelyik természetes, kíméletes.

Az illóolajok vagy másnéven esszenciális olajok fantasztikusak. Számos tapasztalatot gyűjtöttem már gyakorló anyukaként, amelyeket itt az oldalamon osztok meg. 

Most azonban anélkül, hogy egyetlen illóolajat kiemelnék, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy hogyan tudod ezeket az illóolajokat biztonságosan felhasználni. Az illóolajok biztonságos használata bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Citrom illóolaj jótékony hatásai

            Kattints ide érte!

Nekem a személyes kedvencem a doTerra Citrom illóolaj. Fantasztikusan friss és élénkséget adó esszencia, ami számtalan módon használható!

Most összegyűjtöttem neked, hogy mi hogy használjuk és miben segít nekünk a mindennapjainkban. Férjemmel két kisgyereket nevelünk, így a gyerekekkel kapcsolatos felhasználást is volt szerencsénk megtapasztalni.

Citrom illóolaj jótékony hatásai bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mit jelent az egészséges életmód?

Vajon egészségesen élek?

Mit jelent pontosan az egészséges életmód?

Hallod a rádióból, olvasod a különböző online felületeken, hogy előzd meg a betegségeket, élj egészségesen és tegyél minden nap azért, hogy egészséges maradj.

Nagyon jó! – gondolhatnád magadban. Ezt már mind hallottad, de azt nem mondja meg neked senki, hogy mégis mit kell pontosan csinálnod. Elkezdesz utánaolvasni, de 1-2 nap után nagyobb a káosz a fejedben, mint amikor elkezdted.

Szedjéd tablettákat? Kenegesd minden nap magad valamilyen krémmel?

Ha mindent be szeretnél tartani, ami nap mint nap rád zúdul, akkor egész nap nem csinálnál mást csak kapszulákat és tablettákat tömködnél magadba.

Ez az egészséges életmód? Őszinte leszek veled: NEM!

Mégis mit jelent az egészséges életmód? Erre a kérdésere válaszolok a mai bejegyzésben! Mit jelent az egészséges életmód? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Egészséges szokások kialakítása

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a szokások kialakítása, a rendszeresség nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott, egészséges élethez. 

A szokások kialakításához pedig kitartás és következetesség szükséges. Meg persze türelem!

A hidegen sajtolt olajoknál ez úgy nézett ki, hogy minden reggel elfogyasztasz egy evőkanálnyi olajat éhgyomorra. Ezt a kúrát 3 hónapig érdemes folytatni.

Az esszenciális olajoknál sincs ez másképp! Mutatom, hogy mire figyelj oda! Egészséges szokások kialakítása bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Esszenciális olajok a mindennapjainkban

Eljött ez a nap is!

Nagyon örülök, hogy beszámolhatok neked arról, hogy egy új oldaláról ismerheted meg a GastrOlaj oldalt!

A mai naptól kiemelt figyelmet kapnak oldalunkon az esszenciális olajok. Jönnek majd receptek, tapasztalatok, észrevételek és minden, ami velük kapcsolatos.


Egy kis kitekintő: ha most kezdesz követni, akkor talán furcsának tűnhet, hogy az oldalon sok olyan blogbejegyzés található, ami a hidegen sajtolt növényi olajokkal foglalkozik. Erről tudnod kell, hogy közel 8 évig foglalkoztunk ilyen olajok készítésével és forgalmazásával, illetve kiemelt figyelmet fordítottam az olajokkal kapcsolatos információk megosztására. Így több, mint 400 blogbejegyzés gyűlt össze az elmúlt években. Ma már nem sajtolunk olajat, de olyan sokan olvassák ezeket a korábbi bejegyzéseket, hogy úgy gondoltam, fent hagyom. Lehet, hogy neked is hasznos lesz!


Az esszenciális olajok piaca mára már elég széles körű. Én mégis a doTerra esszenciális olajk mellett raktam le a voksomat, mert úgy gondolom, hogy ezek az olajok képviselik azt a minőséget és azt a szakmai tudást, amivel azonosulni tudok. Mivel mi is rendszeresen használjuk a mindennapjainkban (2 kislány anyukájaként), ezért sok tapasztalatot gyűjtöttünk, amelyet veled is megosztunk majd.

Miért a doTerra esszenciális olaj?

Egyrészt nagyon megfogott a küldetés, amit a cég megfogalmaz: minden családban legyen egy gyógyító. 

Ki más lehetne ez a személy, mint az édesanya. A legtöbb családban az édesanya tölti be a gondoskodó szerepet. Ha ez a gondoskodás kiegészül még sok-sok természetes megoldással, akkor csodás gyerekek nőnek fel.

A doTerra szeretné népszerűsíteni és biztonságossá tenni az illóolajok családok körében történő felhasználását, megismertetni a természetes megoldásokat és a vegyszermentes életet.

Édesanyaként ez a gondolat nagyon megfogott. Amikor még hidegen sajtolt olajokkal foglalkoztunk, akkor is azt tartottam szem előtt, hogy 100%-ban tiszta, valódi hidegen sajtolt olajat adjunk. Az esszenciális olajoknál szintén ezt tartom szem előtt és erre szeretném a te figyelmedet is felhívni.

Ha az illóolajokat választod, akkor tudnod kell, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyik üveget veszed le a polcról.

Csak a terápiás jellegű, 100%-ban tiszta esszenciális olajoktól várhatod a valódi hatást. A doTerra olajok ezt tudják: tiszták, terápiás célúak és 100%-ban természetesek.

Tudom, hogy az egyik legdrágább árkategóriát képviselik, de hidd el ez nem hátsó szándék miatt van. A doTerra cég az alapanyagokat olyan helyi termelőktől szerzi be, akik a természetes élőhelyükön, természetes környezetben termesztik meg azokat.

Ez egy óriási kincs. Szeretném, ha te is megismernéd! Tarts velem és segítek! 🙂

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mi a szabadgyök?

Aki egy kicsit is elkezd foglalkozni az egészséges életmóddal, nagyon hamar szembetalálkozik olyan kifejezésekkel, amiket elsőre nem ért. Ilyen például a szabadgyökök és azokkal kapcsolatos hatások.

Én magam nem vagyok orvos, ezért nem is szeretnék olyan szakmai értekezésekbe belemenni, amikhez nincs jogosultságom, azt viszont szeretném veled megosztani, amit egy természetgyógyász javasolt nekem.

A szabadgyökökről annyit tudnod kell, hogy ezek a sejtek anyagcseréjének melléktermékei, melyek a szervezet bármely anyagában vagy sejtjében képesek kárt okozni. 

A szabadgyökökkel együtt szokták emlegetni az antioxidánsokat is, melyeknek szintén nagyon fontos szerepük van szervezetünk működésében.

Szakértők úgy fogalmaznak, hogy a szabadgyökök károsíthatják a géneket, addig az antioxidánsok védelmezhetik és aktivizálhatják a jó géneket.

Miért és hogyan ártanak a szabadgyökök és mit tehetsz ellenük? Erről írtam ma neked!

Mi a szabadgyök? bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter