Nagyon örülök, amikor azt olvasom, hogy a mindennapi testápolás során is egyre többen részesítik előnybe a természetességet.
Van egy mondás, mely szerint „az vagy, amit megeszel„. Nagy igazság, hiszen bármi, amit elfogyasztunk hozzájárul szervezetünk működéséhez. Vannak olyan ételek, melyek megterhelik a szervezetet, de szerencsére nagyon sok olyan is van, mely hozzájárul az egészséges működéshez, az egészség megőrzéséhez.
A természetes szépségápolást nem csupán a felhasznált termékek típusa felől közelítheted meg, hanem választhatsz az alapján is, hogy az adott étel milyen vitaminok és ásványi anyagokat tartalmaznak.
Arra gondoltam, hogy ezeket most egy csokorba gyűjtöm Neked!
A következő vitaminok és ásványi anyagok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egészséged és szépséged természetes módon őrizhesd meg. Igyekeztem a legfontosabbakat összegyűjteni a teljesség igénye nélkül, de ha tetszett az összefoglaló, akkor kérlek jelezd (a cikk alján a „Like” gomb megnyomásával) és jön majd a folytatás. 🙂
1. E-vitamin
Kezdjük először a szépségápolásban talán legismertebb vitaminnal, az E-vitaminnal. Az E-vitamin nagyon értékes, hiszen lassíthatja a bőr öregedését. Kiváló E-vitaminforrás a hidegen sajtolt dióolaj, a hidegen sajtolt barackmagolaj vagy akár a hidegen sajtolt tökmagolaj.
2. C-vitamin
A C-vitaminról bizonyára már sokat hallottál, főleg most, hogy itt a tél és közeleg az influenzajárvány. Az immunrendszer erősítésén kívül a C-vitamin sokat tud tenni bőröd egészségének megőrzéséért, mert serkenti a bőr rugalmasságát, illetve csökkentheti a bőrön az elszíneződéseket. Kiváló C-vitaminforrás a hidegen sajtolt dióolaj, a hidegen sajtolt mogyoróolaj és a hidegen sajtolt lenmagolaj.
3. B-5 vitamin
A B-5 vitamin hiánya szakemberek szerint gyorsíthatja az őszülést. Kiváló B-vitaminforrás a hidegen sajtolt mákolaj.
4. Kalcium
A Kalcium nem csupán a csontok növekedéséhez szükséges, hanem a körmök egészségének megőrzéséhez is szükséged lehet rá. Kalciumforrásként fogyaszthatsz hidegen sajtolt mákolajat.
5. Cink
A cink többek között az egészséges bőr és az egészséges körmökért felelős. Cinkben gazdag növényi olaj például a hidegen sajtolt dióolaj.
Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy a fent említett olajakat nyugodtan használhatok külsőleg és belsőleg is, hiszen nem elég a bőrt csak külsőleg hidratálni, ápolni, fontos a belső hidratálás is.
A hidegen sajtolt olajokat nyugodtan fogyaszthatod napi rendszerességgel (sőt, én ajánlom is, hogy így fogyaszd őket), fogyasztásuk semmilyen káros mellékhatással nem jár, hiszen 100%-ban természetes, tiszta hidegen sajtolt olajokról beszélünk.
Az alábbiak szerint javaslom a fogyasztást:
– hidegen sajtolt dióolaj: naponta 1 evőkanál
– hidegen sajtolt lenmagolaj: naponta 1 evőkanál
– hidegen sajtolt mákolaj: naponta 1 evőkanál
– hidegen sajtolt tökmagolaj: naponta 1 evőkaná
– hidegen sajtolt barackmagolaj: naponta 1 teáskanál
Élvezd a tél szépségeit, fogyaszd a hidegen sajtolt növényi olajokat, hogy ne kelljen aggódnod bőröd egészségéért!