Immunerősítő turmix

Néhány hete elkezdtem egy újabb módját a hidegen sajtolt olajok fogyasztásának. Minden reggel egy zöldséges vagy gyümölcsös turmixot készítek és ehhez adom hozzá a napi hidegen sajtolt olaj adagomat.

Ha van kedved, akkor te is próbáld ki, de ha te továbbra is éhgyomorra fogyasztod a hidegen sajtolt olajokat, akkor azt javaslom, hogy reggelire iktass be egy ilyen tápláló és finom turmixot.

Miért érdemes napi rendszerességgel turmixolni?

A turmixok rendkívül sokszínűek lehetnek. Készítheted őket tejjel, gyümölccsel, zöldséggel és sima vízzel is.

A legjobb, hogy nyersen kerülnek bele a zöldségek és a gyümölcsök, így megőrzik az értékes összetevőiket. Nincs hevítés és nincs más beavatkozás. Én személy szerint a vízzel hígított turmixokat szeretem.

Hallhattál már a smoothie-ról is. Ez is hasonló, mint a turmix, itt a fő szempont az, hogy vízzel készül és nem tejjel vagy tejtermékkel. Ha ilyen receptet olvasol, akkor azt is nyugodtan elkészítheted.

Miért érdemes naponta nyers zöldségeket fogyasztani?

A lényeg, hogy a nyers zöldségekből és gyümölcsökből készült turmixok sok élő enzimet tartalmaznak, mert nem hőkezeljük őket. Ezek az enzimek segíti a szervezetben a regenerálódást és lassíthatják az öregedési folyamatokat is.

Ne használj a turmixodhoz boltban kapható gyümölcs vagy zöldséglevet, mert ezeket hőkezelik, nagyrészt sűrítményekből készülnek és nagyon sok cukrot tartalmaznak. Táplálkozási szempontból ezek a gyümölcs- vagy zöldséglevek szinte teljesen értéktelenek, szemben a valódi turmixokkal, amik viszont rendkívül értékesek.

Milyen turmixokat készíthetsz?céklásnarancsos

Ez teljességgel a fantáziádra van bízva. Amire szerintem figyelni kell, hogy mindig idény jellegű zöldséget vagy gyümölcsöt használj. Ne vegyél cukrozott konzervet. Ha mégis olyan összetevőre vágynál, amiből nincs éppen friss, akkor inkább a fagyasztott verziót válaszd.

Játszhatsz a színekkel is. A piros színben pompázó turmixok alapja lehet a málna, az eper, de szerintem nagyon jó a cékla. Isteni finom.kivis

Készíthetsz zöld turmixokat is, melyeknek összetevői között túlsúlyban vannak a zöldségek, zöld levelek. Talán nem a legcélszerűbb ezekkel kezdeni, mert ezeknek az íze kevésbé intenzív, mint a gyümölcsös turmixoké, de szerintem hamar meg lehet szokni.

És nagyon egészségesek!

Mivel itt a GastrOlaj oldalon elsősorban a hidegen sajtolt olajokkal foglalkozom, ezért természetesen olyan turmixokat ajánlok neked, amelyek hidegen sajtolt olajokat is tartalmaznak. Ez egy nagyon egyszerű és egészséges módja annak, hogy hozzájuss a szervezeted számára fontos telítetlen zsírsavakhoz.

A GastrOlaj Facebook oldalunkon a jövő héten indítunk egy turmix kihívást. Ha van kedved, akkor tarts velünk és 2 héten keresztül indítsd a napodat egy-egy egészséges, tápláló turmixszal.

Kattints a képre és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le a receptekről!

facebookfejléc

 

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..