Immunrendszer erősítése ételekkel?
Igen!
Még az immunrendszered erősítése szempontjából is fontos, hogy mi mindent fogyasztasz el a nap folyamán. A legjobb, ha szezonális alapanyagokat választasz, mert úgy nagyobb az esélye, hogy tartalmazzák azokat az értékes tápanyagokat, amikre szükséged lehet.
Hoztam neked most 3 immunerősítő receptet, ami kifejezetten szezonális alapanyagok felhasználásával készül:
- Zöldséges lencseleves
- Édesburgonyás lencsesaláta
- Káposztasaláta tökmagolajjal
Fogyaszd őket rendszeresen – egészségedre! Olvass tovább a receptekért!
Zöldséges lencseleves
Tudtad, hogy február 10-én van a hüvelyesek világnapja? Többek között azért is érdemes beillesztened őket a mindennapjaidba, mert magas a fehérjetartalmuk, magas a rosttartalmuk, alacsony a zsírtartalmuk és rengeteg ásványi anyagot tartalmaznak, így hozzájárulnak a szervezeted megerősítéséhez. Ez a lencseleves pedig nem csak a testedet, hanem a lelkedet is melegíti!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 20 dkg paradicsom (meghámozva)
- 20 dkg vöröslencse
- zöldségalaplé/víz
- kakukkfű
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
A vöröshagymát és a fokhagymát tisztísd meg, majd vágd apró darabokra. A zöldségeket szintén tisztítsd meg és vágd karikákra.
A hagymát kevés olajon párold meg, majd add hozzá a zöldségeket, öntsd fel vízzel vagy zöldség alaplével és fűszerezd ízlésednek megfelelően kakukkfűvel, sóval és borssal.
Édesburgonyás lencsesaláta
Itt is megjelenik a hüvelyes alapanyag – nem véletlenül. Az édesburgonyát nagyon szeretem, szerintem egy különleges, sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Így salátaformában pedig még kiegészítheted hidegen sajtolt olajokkal is, hogy még jobban erősítsd immunrendszered.
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 1 bögre lencse
- babérlevél
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj (válogass innen)
- 1 evőkanál ecet
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- só ízlés szerint
A lencsét mosd meg és kétszeres mennysiégű vízben főzd meg a babérlevéllel és sóval, az édesburgonyát pedig hámozd meg és süsd meg sütőben (kb. 180 fokon).
Készíts hozzá egy öntetet az alábbiak szerint: két evőkanál hidegen sajtolt olajat (én dióolajjal ajánlom – ide kattints érte) keverj össze 1 evőkanál ecettel, majd add hozzá a fűszereket és keverd össze alaposan. Ha kész az édesburgonya és a lencse, akkor keverd őket össze és öntsd rá ezt az öntet.
Tökmagolajos savanyúkáposzta
Ha immunerősítésről van szó, akkor egyszerűen nem lehet kihagyni a savanyúkáposztát – persze hidegen sajtolt tökmagolajjal!
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej lilahagyma (én kisebbeket szoktam használni)
- 3 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt tökmagolaj (ide kattints érte)
- só és bors ízlés szerint
Nagyon egyszerű elkészíteni, csak össze kell keverni. Én szoktam egy-két órát hűtőben pihentetni amikor kész, hogy jól összeérjenek az ízek.
Remélem sikerült találni ezek között a receptek között olyat, ami kedvedre való. Sok-
sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, melyek mind hozzájárulnak a szervezeted erősítéséhez és így a betegségek elkerüléséhez!
Hidegen sajtolt olajainkat megtalálod webáruházunkban az alábbi képre kattintva!
Valódi hidegen sajtolt olajokat készítünk, egyszerre kisebb adagokat sajtolunk és nem tároljuk őket hosszú hónapokig, mindig friss olajat kapsz, így nyugodtan rendelhetsz belőlük nagyobb mennyiséget anélkül, hogy attól kellene tartanod, hogy megavasodik!
Kattints a képre és nézz körül webáruházunkban!