Házi almaecet – gasztroajándék

Házi almaecet

1 kg alma
10 dkg cukor
1 liter víz

Az almákat vágd darabokra, majd tedd egy üvegbe (körülbelül 3 literes legyen). A vizet a cukorral forrald fel, majd ha már langyos, akkor öntsd rá az almára. Egy ruhával kösd be a tetejét (legjobb a vászon) és meleg helyen hagyd állni. Naponta érdemes megkeverni.

Körülbelül 2 hét után érdemes leszűrni, majd visszafejteni az üvegbe. Letakarva hagyd még állni pár napig. Minél tovább hagyod állni, annál erősebb lesz az ecet.

1-2 nap után a tetején megjelenik egy fehér réteg, nem kell megijedni, nem romlott el. Ezt úgy hívják, hogy ecetágy. Ha kész az ecet, akkor ezt a réteget leszedve töltsd kis üvegekbe és kész is!

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .