Házi citromkrém – gasztroajándék

Házi citromkrém

10 dkg vaj (vagy margarin)
18 dkg cukor
1 dl citromlé
1 kk citromhéj
2 tojás
2 ek juharszirup

Kockázd fel a vajat és a többi hozzávalóval együtt tedd egy lábosba. Vízgőz felett kevergesd. Körülbelül 20-25 perc alatt készül el, addig folyamatosan kevergetni kell. Ha már egy kicsit tapad a kanálra, akkor lesz jó.

Tedd egy tiszta, szárazd üvegbe és még melegen zárd le. Ha kihűlt, akkor tedd be a hűtőbe 1-2 napra. Sokáig eláll, úgyhogy nyugodtan elkészítheted az ajándékozás előtt 1-2 héttel.

Ha a megajándékozott nem ismerné, akkor meséld el neki, hogy ez a citromkrém nagyon finom reggeli mellé, akár pirítóshoz, akár teasüteményhez.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..