Házi mustár (30 dkg)
10 dkg mustármag
1,5 dl ecet (6%-os)
1 dl víz
1 teáskanál őrölt fehérbors
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só
Ennek a mustárnak az elkészítése egy kicsit hosszadalmasabb, de csak azért, mert a mustármagot 1 napig hűtőben kell tárolni az ecettel és csak utána lehet hozzáadni a többi hozzávalót.
Szóval kezd úgy, hogy a mustármagot ledarálod kávédarálóval és hozzáadod az ecetet. Egy üvegbe vagy dobozba zárd le és tedd hűtőbe.
A következő napon adhatod hozzá a többi hozzávalót. Ezután is érdemes egy kicsit pihentetni. Türelemjáték, de megéri, mert csak így érnek össze az ízek igazán. Olvastam, hogy kurkumával lehet színesebbé, sárgábbá tenni. Ezt nem próbáltam még, de ha szeretnél élénkebb színt neki, akkor próbáld ki nyugodtan.
Ezeket olvastad már?
Üdvözöllek!
A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.
A cél, hogy megőrizzük egészségedet!
Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.