Tökmagolaj salátaöntet

tökmagolaj salátaöntet

Szerintem a tökmagolaj önmagában is megállja a helyét salátaöntetként, hiszen markáns íze szinte mindenféle zöldséghez illik.

Ha azonban mégis szeretnéd valamivel kiegészíteni, akkor hoztam néhány ötletet, receptet, hogy kedvedre válogathass!

Hoztam salátaöntetet tökmagolajjal és megmutatom, hogy még mit adhatsz hozzá, hogy különleges ízvilágot varázsolhass! Olvass tovább! 😉

Kezdjük az elején! Kóstold meg önmagában a hidegen sajtolt tökmagolajat salátaöntetként. Azért érdemes így is fogyasztanod, mert így a zöldségekben lévő zsírban oldódó vitaminok nagyobb része tud hasznosulni, mint egy sima (pl. majonézes) öntettel.

Ha azonban másabb ízvilágra vágysz, de szeretnéd a tökmagolajat felhasználni, akkor figyelj!

Hagymás-tökmagolajos salátaöntet
*****************************************
5 evőkanál GastrOlaj tökmagolaj
6 evőkanál víz
5 evőkanál ctiromlé
1 teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma (kisebb)
1 mokkáskanál cukor
só, bors ízlés szerint

Én turmixszal szoktam elkészíteni úgy, hogy a vöröshagymát elvágom négy részre, a fokhagymát pedig két részre, beleteszem a mixer poharába a vízzel, citromlével, mustárral, cukorral, sóval, borssal együtt és összeturmixolom. A tökmagolajat pedig a végén adom hozzá, de azt már nem turmixolom, hanem belekeverem. Arra figyelj, hogy ha paradicsomot is használsz a salátához, akkor kevesebb vizet adj az öntethez.

Vörösborecetes-tökmagolajos öntet
****************************************
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál GastrOlaj tökmagolaj
1 evőkanál dijoni mustár
fél teáskanál só

Itt nem kell semmi különös készítési módra számítani, egy tálba szoktam beleönteni a vörösborecetet és a tökmagolajat, majd hozzáadom a mustárt és a sót. Jól összekeverem és hűtőbe teszem, hogy kicsit összeérjen. Van aki lezárható üvegbe teszi és összerázza.

Mézes-mustáros tökmagolajos öntet
*****************************************
3 teáskanál méz
3 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
6-7 evőkanál GastrOlaj tökmagolaj

Ezt az öntet úgy készítem, hogy egy tálba öntöm a mézet, a mustárt, a citromlevet, hozzáadom a sót és jól összekeverem. Utána lassan hozzákeverem a tökmagolajat is. Szerintem apróra vágott kakukkfűvel is nagyon finom. Tökmagolaj prosztatára

Mindenképpen érdemes kísérletezned az ízekkel és a hozzávalókkal, mert fantasztikus ízvilágot lehet nyerni. Én személy szerint a hidegen sajtolt tökmagolajat javaslom, én annak az ízét szeretem a legjobban.

Jó étvágyat! 🙂

 

Üdvözöllek!

A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.

A cél, hogy megőrizzük egészségedet!

Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..