Dióolaj

Mivel eddig csak a tökmagolajról beszéltünk, szóljon most ez a bejegyzés a nem kevésbé fontos dióolajról.

A dióolaj sötét sárga színű, dió aromájú és kissé fanyar, de nagyon finom növényi olaj. Elsősorban salátákhoz, levesekhez és szószokhoz használják. Saláták közül főleg a céklához illik.

A dióolajjal kapcsolatos legkorábbi információk egyike arról számol be, hogy az ókori Egyiptomban a múmiák bebalzsamozásához készítettek belőle balzsamot.
A dióolaj  ugyanis jó hatású a bőrre és késleltetheti az öregedését.

Manapság már felfedezték, hogy a bőrápolás területén is nagyon jó eredmények érhetők el. Bőrirritációk, bőrszárazság esetén nagyon jó, ha van kéznél dióolajunk, hisz ha kirepedezik az ajkunk néhány csepp ebből a kellemes zamatú olajból megoldhatja a problémát.

Hogy miért segíthet ilyen esetekben a dióolaj?

A titok a bizonyított E-vitamintartalmában rejlik (saját sajtolású dióolajunk laboratórium által bevizsgált, így bizonyítottan tartalmaz E-vitamint. Kattints ide és tudj meg többet!).

Többféle bőrirritáció esetén is jól használható, így az ezzel készült gyógykrémek és kozmetikai készítmények  kifejezetten jót tesznek a bőrnek. Ezért szokták szappanok, samponok és napozókrémek adalékanyagaként is felhasználni.

Az olajoknak az emberi szervezetre gyakorolt hatását általában úgy szokták lemérni, hogy összetételükben milyen arányban szerepelnek telítetlen és  többszörösen telítetlen zsírsavak.
Minél magasabb ez az arány, annál egészségesebb az olaj.

A dióolaj vizsgálata során egy akkreditált laboratórium (EMI-TÜV SÜD) megállapította, hogy ebből a szempontból az általunk készített GastrOlaj dióolaj kiemelkedő jelentőségű és rendkívül egészséges, hiszen közel 90% a telítetlen zsírsav aránya.

Dióolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .