Hagymás-tökmagolajos saláta

A saláták lehetnek egy ünnepi vacsora részei, de néha akár önmagukban is megállják a helyüket.

A mostani saláta, amit megosztok veled, egy hagymás-tökmagolajos saláta lesz. Szerintem elég laktató, de inkább kóstold meg és döntsd el te, hogy milyen szerepet tölt be az asztalnál! 😉

Ebben a salátában szerintem tökéletesen passzol egymáshoz a sonka sós íze és hidegen sajtolt tökmagolaj aromája. Érdemes megkóstolni!

Amire szükséged lesz a salátához:
**********************************
1 kis fej saláta
2 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
300 g főtt házi sonka
10 dkg bab
10 dkg csemegekukorica
2 zöldpaprika

Öntethez:
**********
5 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt tökmagolaj
4 evőkanál almaecet
1 gerezd fokhagyma reszelve

bors

A babot és a sonkát előre megfőztem  és hagytam kihűlni. Míg hűltek, addig a salátát a csemegkukoricával együtt egy nagy tálba tettem, majd összevágtam kockára a paprikát és a paradicsomot, a hagymát pedig apróra vágtam.

Mikor kihűlt a bab és a sonka, akkor először a sonkát vékony szeletekre vágom és a babbal együtt a salátához adom.

Ezután elkészítem az öntetet: összekeverem a sót, borsot, almaecetet, reszelt fokhagymát és a tökmagolajat.

Végül meglocsolom vele a salátát és tálalom. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha igazán finom tökmagolajat keresel, akkor ide kattints:

Tökmagolaj prosztatára

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..