Kakakós csiga mogyoróolajjal

Nagyon szeretem használni a mindennapokban a hidegen sajtolt olajokat. Kézenfekvő, hiszen mi készítjük – így a minősége miatt nem kell aggódnom – kéznél vannak és nem utolsó sorban isteni finomak.

Legutóbb egy kakaós csiga receptjét turbóztam fel mogyoróolajjal, ami nagy sikert aratott a családom körében. A hidegen sajtolt mogyoróolaj viszonylag jól bírja a magas hőmérsékletet, így nem okozott neki gondot, hogy a csiga töltelékét egy kicsit izgalmasabbá tegye.

A recept, amit én készítettem így néz ki.

50 dkg liszt
25 dkg kakaó
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
kevés olaj a kenéshez (itt lépett színre a mogyoróolaj)

A tojássárgákat cukorral elkevertem jó habosra majd hozzáadtam 3 dl tejet. A maradék tejben egy kis cukorral felfuttattam az élesztőt.
Ezután a lisztbe beleöntöttem a tojássárgás és az élesztős masszát, végül hozzáadtam az olvasztott vajat. Jól összedolgoztam és kelesztettem (nagyszerűen meg lehet dagasztani-keleszteni kenyérsütőgép segítségével is).

20140205_182116
Itt még sütés előtt…

Miután megkelt 1 cm vastagra nyújtottam és megkentem hidegen sajtolt mogyoróolajjal, majd rászórtam a kakaót. A második adagnál fahéj került bele, mert a nagyobbik lánykám azt szereti. Feltekertem a tésztát és 2-3 cm vastagságú szeleteket vágtam belőle.
Sütőpapírral tettem és lassan megsütöttem (150 °C-on).

 kakaóscsiga

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..