Oreganó, gomba és csirkemell

A kiskertemben már szépen hajt a friss oregánó. Nagyon szeretem az ízét és illatát, ezért arra gondoltam, hogy készítek belőle valami finomságot.

Facebook oldalunkon (itt találod) meg is kérdeztem a követőket, hogy ki mit készítene belőle. Kaptam sok receptet, az elsőt most megosztom veled is.

Nagyon egyszerű! Főszerepekben a csirkemell, gomba és oregánó szerepelt!

Mutatom, hogy készítettem:

A csirekemelleket csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, majd egy kicsit állni hagytam (kb. fél kg mennyiséget). Egy zacskóba kb. 2-3 evőkanál lisztet tettem, beleöntöttem a csíkokra vágott csirkemellet, összeráztam és ezután egy kevés olívaolajon lepirítottam. De nem nagyon, csak éppen annyit, hogy egy kis színt kapjon.

Félretettem a csirkemellet és egy másik edényben dinszteltem vöröshagymát és rátettem a csíkokra vágott gombát és megszórtam frissen vágott oregánóval. Sóztam, borsoztam és egy kicsit pároltam.

Mikor majdnem kész volt, akkor hozzáadtam a csirkemellet és 2 dl főzőtejszínt.

Lehet hozzá adni 1 dl fehérbort is, nem kell félni tőle, mert az alkohol elpárolog belőle.

Sűríteni sem kellett, hiszen a liszt, ami a csirkemellen volt, nagyon szépen besűrítette.

Egy pár percig főztem és már kész is volt. 

Köretként tésztát készítettem hozzá, amit össze is keverhetsz a csirkemellel vagy tálalhatod mellé is.

csirkemell, gomba, oregánó

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..