Növényi olajok, vitaminok, természetes téli szépségápolás

Nagyon örülök, amikor azt olvasom, hogy a mindennapi testápolás során is egyre többen részesítik előnybe a természetességet.

Van egy mondás, mely szerint „az vagy, amit megeszel„. Nagy igazság, hiszen bármi, amit elfogyasztunk hozzájárul szervezetünk működéséhez. Vannak olyan ételek, melyek megterhelik a szervezetet, de szerencsére nagyon sok olyan is van, mely hozzájárul az egészséges működéshez, az egészség megőrzéséhez.

A természetes szépségápolást nem csupán a felhasznált termékek típusa felől közelítheted meg, hanem választhatsz az alapján is, hogy az adott étel milyen vitaminok és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Arra gondoltam, hogy ezeket most egy csokorba gyűjtöm Neked!

A következő vitaminok és ásványi anyagok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egészséged és szépséged természetes módon őrizhesd meg. Igyekeztem a legfontosabbakat összegyűjteni a teljesség igénye nélkül, de ha tetszett az összefoglaló, akkor kérlek jelezd (a cikk alján a „Like” gomb megnyomásával) és jön majd a folytatás.  🙂

1. E-vitamin

Kezdjük először a szépségápolásban talán legismertebb vitaminnal, az E-vitaminnal. Az E-vitamin nagyon értékes, hiszen lassíthatja a bőr öregedését. Kiváló E-vitaminforrás a hidegen sajtolt dióolaj, a hidegen sajtolt barackmagolaj vagy akár a hidegen sajtolt tökmagolaj.

2. C-vitamin

A C-vitaminról bizonyára már sokat hallottál, főleg most, hogy itt a tél és közeleg az influenzajárvány. Az immunrendszer erősítésén kívül a C-vitamin sokat tud tenni bőröd egészségének megőrzéséért, mert serkenti a bőr rugalmasságát, illetve csökkentheti a bőrön az elszíneződéseket. Kiváló C-vitaminforrás a hidegen sajtolt dióolaj, a hidegen sajtolt mogyoróolaj és a hidegen sajtolt lenmagolaj.

3. B-5 vitamin

A B-5 vitamin hiánya szakemberek szerint gyorsíthatja az őszülést. Kiváló B-vitaminforrás a hidegen sajtolt mákolaj.

4. Kalcium

A Kalcium nem csupán a csontok növekedéséhez szükséges, hanem a körmök egészségének megőrzéséhez is szükséged lehet rá. Kalciumforrásként fogyaszthatsz hidegen sajtolt mákolajat.

5. Cink

A cink többek között az egészséges bőr és az egészséges körmökért felelős. Cinkben gazdag növényi olaj például a hidegen sajtolt dióolaj.

Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy a fent említett olajakat nyugodtan használhatok külsőleg és belsőleg is, hiszen nem elég a bőrt csak külsőleg hidratálni, ápolni, fontos a belső hidratálás is.
A hidegen sajtolt olajokat nyugodtan fogyaszthatod napi rendszerességgel (sőt, én ajánlom is, hogy így fogyaszd őket), fogyasztásuk semmilyen káros mellékhatással nem jár, hiszen 100%-ban természetes, tiszta hidegen sajtolt olajokról beszélünk.

Az alábbiak szerint javaslom a fogyasztást:
– hidegen sajtolt dióolaj: naponta 1 evőkanál
– hidegen sajtolt lenmagolaj: naponta 1 evőkanál
– hidegen sajtolt mákolaj: naponta 1 evőkanál
– hidegen sajtolt tökmagolaj: naponta 1 evőkaná
– hidegen sajtolt barackmagolaj: naponta 1 teáskanál

Élvezd a tél szépségeit, fogyaszd a hidegen sajtolt növényi olajokat, hogy ne kelljen aggódnod bőröd egészségéért!

Képforrás: femina.hu
Képforrás: femina.hu

banner_feliratkoztatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .