Tökmagolaj: férfiaknak ajánlva

Gyakori kérdés, ami hozzám érkezik, hogy melyik olajat kinek ajánlom fogyasztani.

Talán az egyik legegyértelműbb válaszom az szokott lenni, hogy a tökmagolajat elsősorban a férfiaknak ajánlom.

Hogy miért?

Erről írtam ma! Ajánlom figyelmedbe!

 

1. Segíthet megelőzni a prosztatagondokat!

A tökmagolajat elsősorban a férfiaknak ajánlom, hiszen szakirodalmi források alapján segíthet a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozta problémák enyhítésében. Javasolt naponta fogyasztani, a felnőtteknek naponta 1 evőkanál az ajánlott fogyasztási mennyiség. Vásárlói visszajelzéseink alapján azt mondhatom, hogy nagyon hamar érezhető a jótékony hatása, de én akkor is azt javaslom, hogy kúraszerű fogyasztásban gondolkodj (hogy miért javaslom a kúraszerű fogyasztást, arról ide kattintva olvashatsz bővebben). Egy kúra minimum 3 hónapig tartson és ezalatt a 3 hónap alatt minden reggel, éhgyomorra kell elfogyasztani a napi adagot.

2. Segít hozzájutni az egészséges telítetlen zsírsavakhoz!

Amiért ugyancsak érdemes fogyasztani a tökmagolajat, az a fontos tulajdonsága, hogy nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban. A telítetlen zsírsavak hozzájárulhatnak a szervezet egészséges működéséhez és segítségedre lehet számos betegség megelőzésében.

Szakirodalmi források alapján a telítetlen zsírsavak nagyon fontosak a szervezet egészséges működéséhez, hiszen hiányuk okozhat szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Sajnos Magyarországon vezető haláloknak számítanak ezek a megbetegedések a férfiak körében, ezért ez egy újabb érv a rendszeres fogyasztás mellett.

3. Segíthet a gyulladásos megbetegedések legyőzésében!

Szakirodalmi források alapján azt mondhatjuk, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj összetételének köszönhetően segíthet a különböző gyulladásos megbetegedések legyőzésében, illetve segíthet a betegségek, műtétek utáni lábadozás meggyorsításában.

4. E-vitamin tartalma miatt segíthet a bőr és haj egészségének megőrzésében!

A hidegen sajtolt tökmagolaj rendszeres fogyasztásával természetes módon juttathatod szervezetedet E-vitaminhoz, mely fontos a bőr és a haj egészségének megőrzéséhez.

5. A hidegen sajtolt a legjobb változat!

Sokféle tökmagolajjal találkozhatsz a boltok polcain, illetve az internetes webáruházak kínálatában. Sokféle névvel ellátott palackok sorakoznak egymás mellett és sajnos nem könnyű eldönteni, hogy melyiket válaszd.

Első ránézésre talán az ára alapján döntenél, de én arra kérlek, hogy nézz egy kicsit a “címke mögé”! Ezalatt azt értem, hogy nézd meg jobban az adott terméket.

Sajnos ezen a piacon is, mind az élet oly sok területén, találkozhatsz hamisítványokkal, azaz hígított olajokkal. Ezen felül még olyan olajakat is találhatsz a polcokon, melyekre ugyan hidegen sajtolt felirat van nyomtatva, de a valóság ettől egy kicsit különbözik.

Leírom neked, hogy mire is gondolok pontosan, illetve mire kell odafigyelned!

A legjobb az, ha el tudsz menni közvetlenül a termelőhöz vásárolni, vagy tudsz tőle közvetlenül rendelni.

Ha erre nincs lehetőséged, akkor kicsit nehezebb helyzetben van. Amit tehetsz, hogy először is feljegyzed magadnak a termelőt vagy a márkát és otthon rákeresel az interneten a termelő honlapjára. Figyeld meg, hogy mit ír a sajtolás módjáról. Ha olyat olvasol, hogy a magokat pirítják, vagy esetleg azt is feltüntetik, hogy pirítás után ledarálják, majd sóval és vízzel elegyítik, akkor biztos lehetsz benne, nem valódi hidegen sajtolt olajról van szó.
Vannak termelők, akik csak a magokat pirítják és utána hidegen sajtolásra alkalmas géppel kisajtolják. Ebben az esetben is légy óvatos, mert úgy gondolom, hogy a magas hőmérséklet is árt az értékes összetevőknek (erről itt írtam részletesebben)

A valódi hidegen sajtolt olajnak nincs szüksége semmilyen beavatkozásra, semmilyen adalékanyagra és legfőképpen nincs szüksége magas hőmérsékletre. Csak így biztosítható, hogy az olajos magvak értékes összetevőit megőrizhessük. Mi a GastrOlaj olajainknál nem alkalmazunk magas hőmérsékletet és hozzáadott anyagokat sem.

Ide kattintva megnézheted a képgalériánkat és megismerkedhetsz a hidegen sajtolt olaj készítésének lépéseivel:

gastrolaj hidegen sajtolás

GastrOlaj hidegen sajtolt olajak készítése

 

 

 

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Meddig szabad elfogyasztani a tökmagolajat?

Gyakori kérdés hozzánk, termelőkhöz, hogy egy-egy adott olajat meddig szabad fogyasztani/felhasználni.

Nos erre nem lehet egyértelmű választ adni, hiszen szinte mindegyik olaj más és más! A hidegen sajtolt tökmagolajjal viszonylag könnyű dolgod van, hiszen nagyon hosszan eltartható olaj, nem avasodik meg könnyen. Nem is igényel  igazán sok odafigyelést vagy különleges tárolási módot.

Összefoglalom neked, hogy mire kell odafigyelned és hogyan kell tárolnod az olajokat és meddig tárolhatod el a hidegen sajtolt tökmagolajat!

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Egészségmegőrzés – első lépések!

Valamelyik nap néztem a tévét és elszörnyülködtem azon, hogy mennyi gyógyszer reklám van nap, mint nap. Felvetnek egy problémát és javasolnak rá egy olyan gyógyszert, melyet önállóan bemehetek és megvehetek a patikában.

Elgondolkodtam azon, hogy vajon arra miért nem gondolnak, hogy az ezekben a reklámokban felvetett problémáknak mi lehet a kiváltó oka?

Rendben van, hogy a fájdalmat mindenki csillapítani szeretné – ha lehet azonnal – de abba sajnos sokan nem gondolnak bele, hogy azzal a fájdalommal a szervezet üzenni szeretne valamit!

Nem vagyok gyógyszerellenes, ne érts félre kérlek! Vannak esetek, amikor igenis szükség van a gyógyszerekre.

Amin azonban elgondolkodtam, hogy a reklámokban miért nem a megelőzésre hívják fel az emberek figyelmét?

Miért nem azt tanítják meg az embereknek, hogy hogyan vigyázzanak magukra?

Tudom, nem könnyű megtenni az első lépést! Nem könnyű meghozni az elhatározást és még nehezebb kitartani mellette! De hidd el megéri! 
Meg is mutatok egy egyszerű módszert, mellyel könnyedén elkezdheted az egészségesebb életmódodat!

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Olajok gyógyító ereje?

Lassan egy év eltelt azóta, hogy megjelent az Olajozott egészség című könyvem. Az eltelt időszak alatt nagyon sok visszajelzést kaptam az olvasóktól. Sok-sok pozitív, hálás hangvételű, kedves levelet, mely megerősített abban, hogy igenis fontos a könyv számotokra.

Ha te még nem ismered, akkor engedd meg kérlek, hogy bemutassam neked, hogy miről is szól az Olajozott egészség című könyv.

Ez egy olyan könyv, amilyennel még Magyarországon nem találkoztál, hiszen egyedülálló módon foglalkozik a hidegen sajtolt olajok világával.

Sokat olvastam, kutattam a megfelelő információk után amikor elkezdtünk foglalkozni a hidegen sajtolt olajokkal. Nagyon sok akadályba ütköztem, hiszen sehol nem találtam egy összefoglaló anyagot, ahol részletesen és pontosan leírják, hogy mit kell tudni ezekről az értékes olajokról. Ezért határoztam el, hogy én összegyűjtök mindent, amit az évek során megtudtam.

Összegyűjtöttem benne az elmúlt 5 év tapasztalatait, vásárlói visszajelzéseit, receptjeit és jó tanácsait azért, hogy neked segíthessek!

Erről a könyvről van szó:

olajozott egészség

Ha elolvasod a könyvet, akkor megtudhatod:

 • miért is mondom, hogy a hidegen sajtolt olajok rendszeres fogyasztása lehet az első lépés a természetes egészségmegőrzés felé
 • miért lehetnek jótékony hatásúak a hidegen sajtolt olajok
 • melyik olajat milyen probléma esetén választhatod
 • miért fontos az elkészítés módja és melyik technológiával készült olajat válaszd
 • hogy mire figyelj oda, ha vásárolni indulsz, hogy ne adjanak el neked rossz minőségű olajat
 • hogyan fogyaszd és használd a hidegen sajtolt olajokat egészséged megőrzése érdekében

Szerettem volna egy olyan könyvet írni neked, ami nem szakzsargonokkal van tele, hanem olvasmányos, érdekes és érződik rajta, hogy valódi tapasztalati élmények állnak mögötte.

Az olvasói visszajelzések alapján sikerült ezt megvalósítanom, úgyhogy neked is jó szívvel ajánlom.

Hasznos lesz számodra:

 • Akkor is, ha csupán az olajokról szeretnél többet megtudni, hiszen összegyűjtöttem benne mindent, ami számodra fontos lehet az olajok készítéséről, arról, hogy miért kell ismerned a különböző elkészítési módokat és arról is, hogy mire kell odafigyelned annak érdekében, hogy ne verjenek át.
  Részletesen leírtam, pontról pontra, hogy miket vegyél figyelembe mielőtt vásárolsz, hiszen sajnos az olajok piacán is egyre több a silány minőségű olaj, melyet alacsony áron kínálnak a számodra. Tudom, hogy mindenkinek fontos az ár, de azt is megmutatom, hogy miért nem éri meg csupán ez alapján dönteni, milyen károkat okozhatsz önmagadnak.
 • Hasznos lesz számodra, ha megoldást keresel valamilyen problémádra, hiszen részletesen leírtam neked az 5 legfontosabb hidegen sajtolt olaj hatásait és azt is, hogy melyiket mikor érdemes fogyasztanod.
 • Hasznos lesz számodra akkor is, ha már tudod, hogy melyik olajakat szeretnéd fogyasztani, hiszen van néhány szempont, amit figyelembe kell venned, mert ha rosszul fogyasztod az olajokat, akkor sajnos nem éred a várt hatást.
 • Hasznos lesz számodra akkor is, ha felhasználási és fogyasztási tippeket, recepteket keresel a hidegen sajtolt olajok világából.

És még sorolhatnám, hogy mennyi minden okosságot gyűjtöttem össze a számodra, helyette azonban engedd meg, hogy megmutassam, hogy mit mondtak róla azok, akik már olvasták!

olajozott egészség

A könyvet megvásárolni webáruházunkban tudod, az alábbi linkre kattintva:

Tudj meg mindet az olajokról!

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Mákolajjal kapcsolatos tapasztalatok

A hidegen sajtolt olajok fogyasztása során sok mindent megfigyelhetsz önmagadon, ha szánsz rá egy kis időt.

Amióta rendszeresen fogyasztom őket, én is számos jótékony hatásukat figyeltem meg önmagamon. Ugyancsak számos jótékony hatásról számoltak be a vásárlóim, így arra gondoltam, hogy írok neked ezekről a tapasztalatokról.

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Dióolaj leégésre!

A nyári kánikulában nagyon könnyű leégni. Sokszor elég csupán néhány perc a déli órákban a tűző napon és máris megvan a baj!

Mit értek azalatt, hogy leég a bőröd? Mikor gyanakodj rá?
– bőröd kipirosodik
– fájdalmat, viszkető, égő érzést érzel a bőrödön
– súlyosabb esetben hólyagokat veszel észre a bőrödön
– még súlyosabb esetben lázat is tapasztalhatsz

Nekünk felnőtteknek is fontos a védelem, de a gyerekek érzékeny bőrére pedig még nagyobb figyelmet kell fordítani, mert ők még könnyebben leégnek.

Mit tehetsz leégés ellen és mit tehetsz, ha mégis leégtél?

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Mákolajnak lehet avas íze?

Nagyon szeretem azokat a kérdéseket, melyek közvetlenül hozzám érkeznek és egy konkrét dologra kérdeznek rá.

Egyrészt azért, mert ebből érzem, hogy a kérdezőnek, aki konkrétan megfogalmazza a gondolatait, valóban fontos a dolog, másrészt azért, mert én is sokat tanulok belőle. Azért is biztatlak arra, hogy ha kérdésed van, akkor tedd fel nyugodtan, mert szívesen segítek és közösen biztosan megtaláljuk a megoldást.

A legutóbbi kérdés, amit kaptam a bejegyzés címében is olvasható, de lássuk még egyszer:

A mákolajnak lehet avas íze?

Nos, lássuk…

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 3.

Köszönöm a visszajelzéseket, nagyon örülök, hogy ennyire tetszett nektek az előző két rész. A célom az volt, hogy egy kis betekintést nyújtsak abba, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok.

Ha lemaradtál volna az első két részről, akkor itt találod őket:

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 1.

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 2.

Ahogy ígértem a mostani részben a főszereplő a haj és a természetes hajápolás lesz. Mit tudsz tenni a hajad szépségének és egészségének megőrzése érdekében – természetes alapanyagokkal? Nézzük!

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 2.

Elindítottam egy sorozatot, hiszen most, hogy beköszöntött a nyár, egyre vékonyabbak és rövidebbek a ruháink és egyre nagyobb bőrfelület marad takarás nélkül.

Szerintem minden hölgytársam úgy van vele, hogy szeretné, ha bőre szép és egészséges legyen. Ehhez hozok néhány hasznos jó tanácsot, illetve felhasználási tippet – természetesen a hidegen sajtolt növényi olajok világából.

Nem értsd félre, itt most nem fogyókúrás ötletek lesznek, hiszen nem gondolom, hogy csupán a modell alkatú hölgyeknek van igénye arra, hogy szép és egészséges legyen a bőre, hanem mindenkinek. A téli időszak után, illetve a nyári strandolások, napsütéses napok előtt pedig igenis oda kell figyelni a bőr egészségére és szépségére, hiszen az időjárás keményen igénybe veszi testünk védőrétegét.

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Bőrápolási kisokos – természetes alapanyagokkal 1.

A nyár beköszöntével egyre kevesebb ruhára van szükségünk, szívesen bújunk bele rövidebb pólókba, sortokba, esetleg szoknyákba.

Ezzel azonban együtt jár az is, hogy egyre nagyobb felületet mutatunk meg a bőrünkből.  A tél azonban nyomot hagyhat a bőrön. Főleg akkor, ha érzékeny, száradásra, hámlásra hajlamos.

Ha szeretnéd egy kicsit megerősíteni, szebbé tenni a bőrödet, vagy csak egy kis extra kényeztetésre vágysz, akkor neked szól ez a sorozat.

Arra gondoltam, hogy segítek neked abban, hogy mit tehetsz bőröd egészségéért és szépségéért és hogyan illesztheted be ebbe a folyamatba a hidegen sajtolt olajokat.

Bővebben…

Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter