Bevallom őszintén, hogy korábban nem sokszor került nálunk az asztalra pestó. Igazából nem is ismertük, teljesen kimaradt az eddig kedvelt ételeink közül. Ahogy azonban elkezdtem foglalkozni a hidegen sajtolt olajokkal egyre több helyen találkoztam azzal, hogy pestót készítenek a felhasználásukkal.
Nem ért váratlanul, mikor Ganter Klára gasztro-szakértő, a Konyhatündér leszek oldal tulajdonosa pont egy isteni pestó receptjét készítette el nekem a GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajunkhoz.
Ha eddig Te sem ismerted, vagy netán idegenkedtél tőle, akkor itt az ideje, hogy megkóstold! Hidd el nem fogsz csalódni, mert egy nagyon sokoldalúan felhasználható és különleges ételt fogsz kapni végeredményként.
De lássuk, hogy miről is beszéltem eddig!
- paradicsomszeletekre csorgatni – kész a saláta
- tejfölhöz, majonézhez vagy joghurthoz keverni – kiváló salátaöntet készíthető belőle
- sült céklát ízesíteni vele (a cékla és a dió kiválóan kiegészítik egymást)
- kifőtt tésztához keverni

Ugye ínycsiklandó? Mindenképpen próbáld ki! 🙂
Köszönöm Klári a receptet! 🙂
Ezeket olvastad már?
Üdvözöllek!
A hidegen sajtolt olajok lelkes kutatójaként szeretném megmutatni neked, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatók a hidegen sajtolt olajok, mennyi jótékony hatásuk van és milyen sokrétűen beilleszthetők a hétköznapjaidba.
A cél, hogy megőrizzük egészségedet!
Azért, hogy hiteles információkat adhassak neked, folyamatosan konzultálok szakemberekkel, rengeteget olvasok és képzem magam. Nemrég elvégeztem egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó képzést, így már szélesebb körben is segíteni tudok neked egészséged megőrzésében.