Nagyon szeretem a szendvicskrémeket, mert sokféleképpen variálhatók, előző nap elkészíthetők, így a reggeli változatos lehet úgyis, hogy nem telik sok időbe.
A mai receptem egy gombás-sajtos szendvicskrém dióolajjal. Készítsd el, kóstold meg, megéri! 🙂
- 50 dkg gomba (én csiperkéből szoktam, de más fajtából is lehet)
- 25 dkg fetasajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj (kattints ide érte)
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál kakukkfű
- 1 kiskanál rozmaring
- kevés petrezselyem, só, bors
Én úgy szoktam készíteni, hogy a hagymát apró darabokra vágom. Utána megpucolom a gombát és azt is apró kockára vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem az apróra vágott gombát és a fűszereket és lesütöm.
Ha kész, akkor leveszem a lángról és hozzáadom a fetasajtot. Összekeverem, majd hozzáadom a hidegen sajtolt dióolajat is. Végül az állaga krémes lesz a fetasajtnak köszönhetően. Ha úgy érzed, hogy darabos, akkor nyugodtan turmixold össze a végén.
Tedd hűtőszekrénybe és másnap reggel tálald egy teljes kiőrlésű pékárúból készült pirítóssal! Isteni lesz 🙂