Tökmagolajban pácolt csirkemell

Tökmagolaj a konyhában

Egy kicsit kísérletezgettem a tökmagolajjal. Az eredmény szerintem – és a családom szerint is – remek lett 🙂

Szóval most leírom a tökmagolajban pácolt csirkemell elkészítési módját – vagyis ahogy én készítettem.

Hozzávalók :

  • 500 g csirkemell
  • majoránna
  • bors
  • rozmaring
  • fokhagyma

4-5 kanál tökmagolaj (ízlés szerint hidegen vagy melegen sajtolt változat)

A csirkemellet vékony szeletekre vágtam, befűszereztem, majd ráöntöttem a tökmagolajat (én a hidegen sajtolt változatot használtam). Jól összekevertem, légmentesen lezártam és jó pár órára hűtőbe tettem. Aki előrelátóbb az elkészítheti a pácot már előző este, így még jobban átjárja a páclé a húst.
Egy kivajazott tálba fektettem a húsokat, ráöntöttem a páclét is (ha esetleg kevésnek találod az olajat, akkor lehet most még pótolni) és fóliával lefedve betettem a sütőbe. Így pároltam kb. 3/4 óráig, majd mikor megpuhult, levettem a fóliát és kicsit megpirítottam – ügyelve arra, hogy lé még maradjon alatta.
A sütési idő, légkeveréses sütőben, 180 fokon 1 óra.
Köretként rizs került mellé.
Tetszett? Akkor kattints és oszd meg!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..