Chutney fűszeres szósz
1 kg alma
4 db datolya
2-3 cm-es gyömbér
1 fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 evőkanál GastrOlaj hidegen sajtolt
szőlőmagolaj (ide kattints érte)
bors
só
fahéj
szegfűbors
mustármag
2 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál méz
100 ml víz
Ez a fűszeres szósz nagy kedvencem. Sokféle receptet olvastam, mire kialakult ez a mostani. Szerintem nagyon finom, ízletes és gasztroajándéknak is nagyszerű. Arra azonban figyelj, hogy ne sokkal az ajándékozás előtt készítsd el.
Reszeld le a gyömbért, majd a megtisztított lilahagymát és fokhagymát, valamint a datolyát vágd apróra és az olajon párold meg. Sózd, borsozd, add hozzá a fűszereket és a mézet, majd forrald fel.
Az almát közben vágd kisebb kockákra és add hozzá az előző szószhoz. Öntsd hozzá a vizet és az ecetet is és lassú tűzön főzd körülbelül fél óráig.