Cukorbetegség – hidegen sajtolt olaj

dióolaj, hidegen sajtolt dióolajA cukorbetegség egyre több embert érint ma Magyarországon, ezért arra gondoltam, hogy én is összegyűjtöm neked, hogy a hidegen sajtolt olajok hogyan segíthetnek a cukorbetegség esetén.

Ha érintett vagy, akkor bizonyára te is tudod, hogy a cukorbetegség kialakulásához az életmód is nagyban hozzájárul. A szervezet egy darabig küzd a helytelen életmód káros hatásia ellen, a hasnyálmirigy egy idegeig képes tenni a dolgát, de egy idő után kimerül. Ilyenkor lép fel az, hogy nem tud már elegendő mennyiségű inzulint előállítani.

Azonban még ilyenkor is tudsz mit tenni, hiszen a megfelelő életmód sokat javíthat az állapotodon. 

Sokan ilyenkor csökkentik a szénhidrát bevitelt és helyettük zsírok kerülnek a tányérokra. A rosszul megválasztott zsírok azonban nagyobb kárt tehetnek, mint gondolnád. Például a telített zsírok nagyobb mennyiségű fogyasztása hosszú távon súlyos következményekkel járhat.

Emiatt érdemes a magas telítetlen zsírsavakat tartalmazó hidegen sajtolt olajokat választani. Ezek az olajok azért is jótékony hatásúak, mert védik a szívet és az érrendszert, amik a cukorbetegségben fokozott veszélynek van kitéve.

Étrendedbe az alábbi olajokat érdemes beillesztened:

Nagyon fontos, hogy ezek közül a növényi olajok közül mindig a hidegen sajtolt változatot válaszd és ne a hidrogénezett vagy esetleg melegen sajtolt, pirított eljárással készült olajokat.

A valódi hidegen sajtolt olaj ugyanis nem esik át durva beavatkozáson, nem kezeljük magas hőmérséklettel és nem tartalmaz semmilyen káros adalékanyagot.

GastrOlajainknál az olajos magvakat megtisztíjtuk és úgy kerülnek bele a sajtoló gépbe. Így őrizzük meg értékes összetevőiket! Ezeket nyugodtan beillesztheted a mindennapjaidba!

Olajainkat keresd a webáruházunkban, kattints az alábbi képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .