Ideges és feszült vagy? Próbáld ki a dióolajat!

Akár ezzel a szlogennel is reklámozhatnánk a dióolajat. Szerinted felkapnák az emberek a fejüket? Sokan éreznék érintettnek magukat?

Úgy gondolom, hogy a mai rohanó világban igen. Nem mondok újat, ha azt mondom, hogy nehéz, talán lehetetlen minden téren megfelelni. Nehéz összeegyeztetni a családi életet és a munkahelyet a mindennapokban. A szabad időről már nem is beszélve!

gastrolaj_nyugodtstressz_gastrolaj

 

Neked melyik kép a szimpatikusabb?

Olvass tovább és tudd meg miért kérdezem…

Néha én is úgy érzem, hogy ha 3 lenne belőlem az is kevés lenne. Aztán ilyenkor mérlegelni szoktam, pár perc mérgelődés után rájövök, hogy felesleges magam idegesíteni, mert nem tudok a dolgokon változtatni. Helyettem nem végzi el senki a feladatokat, úgyhogy sokkal jobban járok, ha azokat felírom és megpróbálom kicsit tervszerűen átgondolni. Ne gondolja senki, hogy mindig sikerül és mindig be tudom tartani a listáimat. Nem vagyok tökéletes én sem! De ha már pár feladattal többet elvégzek, mint korábban, akkor már nyert ügyem van 🙂

Nem volt ám mindig így! Sajnos olyan típus vagyok/talán már inkább voltam, aki hamar méregbe gurul és olyankor teljesen kilátástalannak érzi a helyzetet. Úgy éreztem sokszor, hogy kész, vége, úgysem tudom megoldani és hasonló…

Aztán ahogy elkezdtem foglalkozni a hidegen sajtolt növényi olajokkal, keresgettem, gyűjtöttem az információkat, egyre többször találkoztam olyan szakmai cikkekkel, melyek arról szóltak, hogy a telítetlen zsírsavak (mint az Omega-3 zsírsav) mennyire jótékony hatású azoknál az embereknél, akik érzékenyek, gyakran kétségbeesnek, nehezen koncentrálnak és akár az enyhe depresszióra is hajlamosak.

Utána néztem, hogy vajon melyik hidegen sajtolt növényi olaj gazdag telítetlen zsírsavakban. Így találtam rá a dióolajra és a barackmagolajra. Mi így a kezdetekkor dióolajat és tökmagolajat készítünk, így egyértelművé vált, hogy a dióolajat fogom kipróbálni.

A visszajelzéseim csak pozitívak! Nem mondom, hogy néha még nem kap el a kétségbeesés, de ma már könnyebben úrrá tudok lenni rajta. Nem vagyok olyan feszült és stresszes, sőt észrevettem magamon, hogy türelmesebb vagyok és ezáltal jobban át tudom látni a dolgokat.

Mit gondolsz? Szerinted megér egy próbát?

Engedd meg, hogy egy kicsit alátámasszam más oldalról is a tapasztalataimat. Az amerikai Penn State Egyetemen végeztek egy kutatást arról, hogy milyen hatással van a dió, illetve dióolaj rendszeresen fogyasztása azokra, akik folyamatosan nagy stressznek vannak kitéve. Bebizonyították, hogy a dió/dióolaj nyugodt és stresszes körülmények között is képes arra, hogy a vérnyomást csökkentse. A kutatók azt szerették volna megmutatni, hogy bár senki nem képes arra, hogy mindenféle stressz-tényezőt kiiktasson az életéből, étrendi változásokkal sokat tehetünk azért, hogy szervezetünk jobban reagáljon a stresszre.

Három csoportra osztották a résztvevőket, egyik csoport az átlagos amerikai menüt fogyasztotta, a második csoport a napi étkezései során fogyasztott 9 egész szem diót és egy teáskanálnyi dióolajat, a harmadik csoport, pedig a dió és a dióolaj mellett másfél teáskanál lenmagolajat is kapott.

A 6 hétig tartó kísérletben az eredmények azt mutatták, hogy a dió képes stresszes körülmények között a vérnyomás csökkentésére.

Érdekes volt az is, ahogy mindezt lemérték. A diéta után ugyanis kétféle feladatot kaptak a résztvevők. Egyik feladat az volt, hogy 3 perces előadást kellett tartaniuk a kutatók előtt, melyet videóra is vettek, a másik pedig az, hogy belelógatták egyik lábukat egy jéghideg vízzel teli edénybe.

A vérnyomásukat folyamatosan mérték a szakemberek, így össze tudták hasonlítani, hogy a különböző étrendek eredményeznek-e valamilyen változást a stressz közben mért vérnyomáson.

Az eredmény pedig az lett, hogy a diót tartalmazó étrendet fogyasztóknál értékelhető csökkenés volt a stressz alatti vérnyomásban, de azoknál, akik még plusz lenolajat is fogyasztottak ez az érték nem volt jobb, tehát a lenmagolaj nem segített pluszban a vérnyomás csökkentésében.

Hát ennyit a tudományos háttérről. Én a saját példámon tapasztaltam meg a dióolaj jótékony hatását így azóta is rendszeresen fogyasztom, napi 1 evőkanállal.

Egyéb kutatások bizonyítják még, hogy a gyerekek számára is kifejezetten jótékony hatású lehet. Jó eredményeket értek el például hiperaktív vagy koncentrációzavaros gyerekeknél. De olyanok számára is ajánlott, akinek nincsen semmilyen egészségügyi problémája, csupán szeretné elősegíteni az agy fejlődését.

Ha úgy gondolod, hogy tennél egy próbát, akkor kattints az alábbi linkre és ismerd meg dióolajunkat => 100%-osan természetes, hidegen sajtolt dióolaj

banner_feliratkoztatás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .