Nem kell félni ettől a recepttől, mert sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. 🙂
Először készítsd el a húsgolyókat, majd utána a salátát.
Húsgolyó hozzávalói:
********************
30 dkg darált sertéshús
1 sárgarépa
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss vagy szárított)
só
bors
Annyit kell tenned, hogy a darált húshoz hozzáadod az apróra vágott (esetleg reszelt) hagymákat és a sárgarépát, majd sózod, borsozod ízlés szerint és meghinted rozmaringgal.
Ha kész, akkor formázz belőle golyókat és süsd meg sütőpapíron. Ha elfogadsz egy tippet, akkor próbáld ki, hogy muffin sütőben sütöd (a szilikon jobb, mert nincs benne zsiradék).
Hozzávalók a krumplipüréhez:
******************************
4 nagyobb krumpli
2 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss vagy szárított)
GastrOlaj hidegen sajtolt dióolaj
Az összekockázott krumplit sós vízben főzd meg. Míg ez elkészül, a dióolajon egy kicsit melegítsd össze a reszelt fokhagymát és a rozmaringot. Ha kész a krumpli, akkor ezt a dióolajos-rozmaringos-fokhagymást szószt add hozzá és úgy törd össze.
Tudom, hogy mindig azt írom, hogy ne hevítsd az olajokat. Ebben az esetbe csak egy kis melegítésről van szó, ami azért néha belefér. Tényleg csak 1-2 percig melegítsd a hagymát és a rozmaringot a dióolajon (kis lángon/kis hőfokon).